Bakan Soylu: Karayılan, senin canını alacağız bilesin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Geri zekalı Murat Karayılan geçen günlerde bir konuşma yapıyor. 6 ay önce öldürdüğümüz teröristin halen yaşadığının zannında, geri zekalı olduğu için, temas kuramadığı için. Karayılan, canını alacağız bilesin. Bak canını alacağız senin" dedi. Soylu, 2022 yılı için 3 önemli tehditle ilgili de uyarılarda bulundu.

Haberler 12.01.2022 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürlüünün, Antalyann Serik ilçesi Belek turizm bölgesindeki bir otelde düzenlenen Terörle Mücadele Daire Bakanl Terörle Mücadele ube Müdürleri Deerlendirme çaltay, çileri Bakan Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Akta, Terörle Mücadele Daire Bakan Hasan Yiit ve bu birime bal ube müdürlerinin katlmyla balad. çaltayn açlnda konuan Bakan Soylu, Böyle bir toplant Almanya, Fransa veya ngilterede yaplsa, bizim yaadklarmz yaam 10 kii bulunamayacaktr dedi.

Hiçbir Batl ülkede çocuklarn, kurunlanm ve yan yana dizilmi bebek, çocuk fotoraflarn gazetede görerek büyümediini belirten Bakan Soylu, Öyle bir fotorafn üstünde, Pnarcakta katliam; 29 ölü, Cevizdalnda bask 36 kii öldürüldü diye manetler okuyarak büyümedi. Köy baskn diye bir eyi, belki en son Orta çada yaadlar, tarih kitaplarnda okudular. Bunlar biz yaadk. Bunlarla biz büyüdük. Bunun acsn, evlat acsn, karde acsn, insan maliyetini, maddi manevi maliyetini biz çektik dedi.

BZE NE YAPILDIINI BLYORUZ

Vesayet, küresel güçler derken neyi kastettiklerini bildiklerini söyleyen Bakan Soylu, Bize ne yapldn biliyoruz. Hala kendi köe yazlarnda d mihraklar cümlesini alaya, hafife alanlar Amerikadan binlerce TIRla bir terör örgütüne, Amerikann kendi vergileri, bütçesiyle para ayrldn herhalde görmezden geliyorlar. Avrupann birçok ülkesinin terör örgütüne lojistik, moral saladna, Avrupann içinden para toplanmasna seyirci kalnmasn herhalde görmezden geliyorlar. Herhalde Amerika, Bat ve Avrupann terörü desteklediini bundan 50 yl önce söylemi olsaydk, bugün o alaya alanlar yine ks ks gülerdi diye konutu.

TÜRKYENN ALEYHNE YAYIN YAPAN HANDR

Kendi devletini, memleketini düünmeyen zavalllar ve gafillerin, bu ülkenin nasl özgür ve hür olduunu unutan zeliller olduunu söyleyen Soylu, Kendi ülkesinin yarnlarn deil, talimat aldklar efendilerinin yarnlarna kendini odaklamlar. Amerikadan para alp da Türkiye aleyhine yayn yapan haindir. Bu gazeteci de olsa, ilim adam da olsa, bir siyasi partiye mensup olsa da haindir. Bu kadar açk ve net. Hain olu haindir hem de. Süslü püslü cümlelerle orann büyükelçilerinin talimatyla beraber i yapanlar haindir. Tarihin her döneminde haindir. Bin yl önce de haindir, bin yl sonra da haindir ifadelerini kulland.

YENDEN OTORTE KURMAYA çALIIYORLAR

DEA ve PKKnn, Suriye ve Irakta tamamen kaybettikleri otoritesini yeniden kurmaya çaltklarn dile getiren Soylu, u uyarda bulundu:

PKKnn silahl terörist says 156 kald diyoruz. Hiç üpheniz olmasn, biz ipi biraz gevetirsek, mücadelede biraz rehavete kaplrsak bunu çok deil, iki ayda 5 bin yaparlar, silah verirler, eleman verirler ve Allah göstermesin, bu ülkeyi tekrar eskinin karanlk günlerine döndürürler. En büyük tehlikemiz terörle mücadelede kendimizi yeterli görmektir. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar ifademizi sakn bir aforizma veya bir motto söylem olarak görmeyin. Bunun bir anlam var. Bir kii kalsa bile, bunlar para bulurlarsa, ortam bulurlarsa yeniden yaplanrlar. Uyuyan ve uyutulan terörist hücreler kavramna bile tahammülümüz yoktur.

500 KLK LSTE UYARISI

Terör örgütünün 2014- 2015 yllarnda 5 bin 550 kiiyi daa çkard ve yaklak 3-4 yldr terör örgütüne katmaya çaltklar kii saysnn gittikçe azaldn söyleyen Bakan Soylu, bu saynn geçen yl 53, bu yl ise 51e dütüünü açklad. imdi yeni bir tezgah gündeme koymaya çaltklarn kaydeden Süleyman Soylu, sözlerini öyle sürdürdü:

500 kiilik bir liste yaptlar, yapan bizatihi Murat Karaylan ve arkadalardr. Bu 500 kiilik listeyi Türkiyeye, kendi yandalarna, beraber kirli siyasi yolculuk yaptklarna ve onlar tekrar 2022 ylnda daa kazandrmak için gönderiyorlar. Her eyi adm adm takip ediyoruz. Buradan teröristlere ve destekçilerine bir kez daha söylemek istiyorum, Türkiye eski Türkiye deil, Allaha yemin olsun ki kafanza çökeriz. Size nefes aldrmayz, bu ülkenin evlatlarnn, çocuklarnn yakasndan düün. TBMMye girmekle terörist sfatnz üzerinden kaybolmaz. Bunu biliyoruz, hangi i birliklerini yaptnz da teröre nasl tabi olduunuzu da hangi ülkelerin istihbaratlarna elemanlk yaptnz da hepsini biliyoruz. Bu ülkenin barn, huzurunu, kardeliini Amerikann, Avrupann uaklarna bozdurmayacamz herkesin bilmesini isteriz. Bedeli ne olursa olsun.

BR TEK KIRINTI BIRAKMAYACAIZ

Terörle mücadelenin en zirvesinde olunduunu ve kimseye pabuç braklmayacan dile getiren Bakan Soylu, Suriye ve Irakn kuzeyini temizlemedikçe, hayallerindeki terör koridorunu hayallerinden söküp atmadkça, bir daha akllarna getirebilecek bir anlay brakmadkça terörle mücadelenin bitmeyeceini kaydetti.

Güneydou ve Doudaki yatrmlar anlatan ve insanlarn gece 3e, 4e kadar huzurlu ekilde terör örgütlerinden korkmadan, çekinmeden, çocuklaryla rahat ekilde yürüyebilmesi, hayatn tadn çkarabilmesi için mücadelenin süreceini kaydeden çileri Bakan Soylu, Amerika da Avrupa da karmzda olsa da Türkiyeye adamlarn da szdrsalar, biz bunun mücadelesini vermeye devam edeceiz. DEA, FETÖ, PKK, PYD de olsa, Allah ahittir Cumhuriyetin ikinci asrna terörle ilgili bir tek krnt brakmayacaz. Siyaseti kendilerini bir koruma zrh olarak görenlere söylüyorum dedi.

2022 TERÖRLE MÜCADELEDE NEFES ALDIRMAMA YILI

2022 ylnn, terörle mücadelede nefes aldrmama yl olacan ve anlayn ve parolann da bu olmas gerektiini açklayan Bakan Soylu, bugün baz çevrelerin, atlan her admda çldrmasnn bouna olmadn kaydederek, Dou ve Güneydouda terör iltisakl belediyelere yaplan görevlendirmelerin, bugün terörle mücadelede elde edilen kazanmlarn belkemii olduunu söyledi.

SAYILARLA TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadelede baarlarnn açk ve saylara da yansdn paylaan Bakan Soylu, 2016dan bugüne kadar sadece ikna yöntemiyle 1064 kiiyi dadan indirdik. Sadece 2021de ikna ile teslim olan kii says 199, örgüte katlm ise tarihinin en düük says olan 51dir. Yani daa katlann 4 katn sadece iknayla, ailelerle görüerek, sizlerin çabasyla dadan indirdik. Terörle mücadelede geldiimiz noktann en önemli göstergelerinden biridir. 2020 ylnda 248, 2021 ylnda 183 terör eylemini olumadan engelledik. Meydana gelen terör eylemleri, 2020- 2021 arasnda yüzde 53 orannda azald. 481den 226da dütü. Bu 226nn çok büyük bölümü snr tacizlerinden kaynakldr diye konutu.

KARAYILAN CANINI ALACAIZ SENN

Terör örgütünün kendi içinde konuamadn, birbirine meramn anlatamadn, talimat veremediini ve durumunu örenemediini anlatan Bakan Soylu, unlar söyledi:

Geri zekal Murat Karaylan geçen günlerde bir konuma yapyor. 6 ay önce öldürdüümüz teröristin halen yaadnn zannnda, geri zekal olduu için, temas kuramad için. Karaylan, cann alacaz bilesin. Bak cann alacaz senin. Sadece senin cann almayacaz, senin cann aldmz zaman seni destekleyenlerin de cann alacaz. Türkiyede o gün üzülecek çok az bir kesim olacak ama Türkiyenin tamam sevinecek. Üzülecek olanlarn önemli bölümü de Mecliste olanlar ve onlarn destekçileridir. Telsiz konumalaryla ilgili 2016da 14 bin 582 iken, 2021de 153e dütü. Bu, terör örgütü mensuplarnn birbiriyle irtibat kuramad, haberleemedii, stratejilerini anlatamadklar ve sadece saklanmakla yetindikleri bir çöküün içine girmeleridir.

2022 çN EN BÜYÜK Üç TEHDT AçIKLADI

çileri Bakan Soylu, 2022 ylna ilikin ise terör örgütleriyle ilgili en büyük tehditler olarak u tehlikeye iaret etti:

Bir, PKKnn hemen Van ve Arnn ötesinde oluturduu karargahtr, gözümüz kulamz, zihnimiz ve aklmz orada olacaktr. ki, Kuzey Irak ve Suriye, Nusaybin, Kzltepe ayn zamanda rnak Bestler Dereler bölgesi, Cizrenin kars, Hatayn karsndan Türkiyeye mühimmat, patlayc ve terörist szdrmalar olacaktr. Üçüncü, 2022 ylndaki dier tehdidimiz YPSdir, yani terör örgütünün ehir içi yaplanmalardr. Krsalda diz çöken, maaralarndan fare gibi çkamayan teröristlerin yerini, terör örgütü ehir içi yaplanmalarla tahkim etmeye çalmaktadr. En son rnak Cizrede yaadmz hadise tamamen bunun önemli bir benzeridir. Özellikle kahramanlarmz hedef alan, Dou ve Güneydou Anadolu ehirlerinde oray terörize etmeye çalan, milletimizin orada kendine gelen güvenini yeniden endieye sevk etmeye çalan bir anlay yeniden tahkim etmeye çalacaklardr. Bir tek ey söylüyorum; aman vermeyeceksiniz, acmayacaksnz. Kimsenin lafna ve sözüne bakmayacaksnz. Ve terör bu ülkede bitiren Sayn Cumhurbakanmzn liderliinde tarihe geçen ve bundan 50- 100 yl sonra, Allah onlardan raz olsun diye peinizden dua edilen kadrolar olacaksnz.

Ana Sayfaya Git