Bakan Soylu: Kimse 2019'u bulunduğumuz süreç gibi algılamasın

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, "Kimse 2019'u bulunduğumuz süreç gibi algılamasın. 2019'da sadece vites büyütmüyoruz. Yeni bir hükümet sistemiyle birlikte Türkiye'nin hedefleriyle daha rahat buluşmasını temin edebilecek güçlü bir adım atıyoruz" dedi.

Haberler 26.09.2017 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, Manavgatn Kzlaaç bölgesindeki Sunmelia Resort Hotelde düzenlenen çileri Bakanl Mülkiye Tefti Kurulu 2017 yl nceleme Aratrma Toplantsna katld. Toplantda, Antalya Valisi Münir Karalolu, Ak Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve brahim Aydn ile dier yetkililerle mülkiye müfettileri de yer ald.

STHBARATIMIZIN çN TAMAMEN BOALTTILAR

Toplantda konuan Bakan Süleyman Soylu, mülkiye müfettilerinin devlet erkinin denetlenmesi açsndan çok önemli bir görev ifa ettiini söyledi. Türkiyede devlet geleneinin çok köklü olduunu kaydeden Bakan Soylu, Büyük bir badireden geçtik. Özellikle bu badirede FETÖ, altn çizerek ifade etmek istiyorum, ülkemizin, Türkiyenin kamu sistemini felç etmek üzere talimatlandrlm bir örgüttür. stihbaratmzn içini tamamen boalttlar, alternatif istihbarat tekilatlar kurdular. Kamu sisteminin bin yllk devlet aklyla ne kadar kurduumuz unsuru varsa hepsini felç ettiler. FETÖ bir taraftan bu talimatlaryla beraber alternatif bir yap olutururken, dier taraftan da devlet ve millet kavramnn içini boaltmak için elinden gelen bütün gayreti ortaya koymutur. Bu da çok önemli yapmaya çaltklar admlardan bir tanesidir dedi.

FETÖ operasyonlarnda yakalananlara herkesin çok ardn anlatan Bakan Soylu, Özellikle 10 yl önce kimsenin aklna ayn ofiste çalt mesai arkadalarnn bir gece üzerimize F16lardan düen bombalarn ate talimatn veren ekibe dahil olduunu elbette ki düünemezdik. Hiçbirimiz düünemezdik diye konutu.

BR TEK EHT VERMEDK

Türkiyenin geliiminin bir dönem engellendiini kaydeden Süleyman Soylu, Türkiyenin insansz hava araçlarn (HA) özel sektörde bu ie kendisini adam bir anlayla kurduk. Oysa siz de ben de çok iyi biliyoruz ki binbir engele ramen kimse sesini çkartmyor, imdi ve terörle mücadelede özellikle bu bahardan itibaren ne kadar bir üstünlük kurduumuz apaçk ortada. Bir tek ehit vermedik HAlarla yapm olduumuz operasyonlarda, bir tek yaralmz da yok. Acaba bu sistemi bugüne kadar erteleyen unsur kimdi ve neydi? dedi.

2019DA SADECE VTES BÜYÜTMÜYORUZ

Türkiyenin önüne engel çkaran olaylarn 17- 25 Aralktan, Kuzey Iraktaki referanduma, bir ülkede yaplacak seçimde ana gündemin Türkiye olmasndan uluslararas medyada ülke aleyhine çkan yaynlarn hepsinin kolektif bir akl ürünü olduunu belirten Bakan Soylu, öyle dedi:

Biz hep birlikte kolektif bir aklla mücadele ediyoruz. Bu memleketin her bir birimi, her bir bireyi, bu kolektif aklla mücadele ettiimizi ve bu anlay, malup etmek durumunda olduumuzu bilmelidir. Bambaka bir tablo içerisindeyiz. Kimse 2019u bulunduumuz süreç gibi alglamasn. 2019da sadece vites büyütmüyoruz. Yeni bir hükümet sistemiyle birlikte Türkiyenin hedefleriyle daha rahat bulumasn temin edebilecek güçlü bir adm atyoruz.

çPL KMLK KARTLARI

Bu güne kadar 11 milyon 100 bin yeni çipli kimlik kart datldn ve ilk dönemde nüfus müdürlüklerinin oldukça zorlandn, 1.5- 2 ay patinaj yapldn anlatan Bakan Soylu, u anda 7 günde müracaat edildiinde bunu salyoruz. nallah bir gün daha aaya 6 güne düüreceiz. ehir merkezleri için de 5 güne düürmeye gayret edeceiz dedi.

MAHALL DARELERE ÖZEL TEFT

Belediyeler ve mahalli idarelerin çok önemli olduunu aktaran Bakan Soylu, Vandaki belediyelerin kayyum tarafndan devralnmadan önce Farain Yaylasnda teröristlere her sabah scak ekmek götürdüünü vurgulad. Bakan Soylu, Mahalli idarelere özel teftii de bunun nasl yaplmas lazm geldiini de bu toplantda bir daha gözden geçirin. çünkü kollar svattracaz. Önemli bir ey söylüyorum, mahalli idarelere özel tefti. Bu önemli bir eydir. Özellikle hizmet kalitesini yükseltebilmek için ve birtakm eksikliklerle karlamamamz için bu önemli bir konudur diye konutu.

çileri Bakan Süleyman Soylu, konumasnn ardndan Manavgattan ayrld.

Ana Sayfaya Git