Bakan Soylu muhtarlarla

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde terör devleti kurdurmak için Amerika, PKK ve PYD ile anlaştığını söyleyerek, "Kandil bizden daha çok kampanya yapıyor. Murat Karayılan'dan tutun, bütün terör elebaşları, Bese Hozat'a kadar, Duran Kalkan'a kadar, Cemil Bayık'a kadar. Onları da paketleyeceğiz, kimse merak etmesin." dedi.

Haberler 10.05.2023 - 00:31 Son Güncelleme : 10.05.2023 - 00:31

AK Parti İstanbul milletvekili adayı Soylu, Gaziosmanpaşadaki Kazımkarabekir Mahalle Buluşmasında yaptığı konuşmada, katılımcılara, Tam 21 yıldır Recep Tayyip Erdoğana sahip çıkıyorsunuz. Doğruya sahip çıktınız. diye seslendi.

Bu kadar hengameye, saldırıya rağmen Türkiyenin ayakta durduğunu vurgulayan Soylu, Hiç endişe etmeyin, hiç merak etmeyin. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde 10 bin dolarlık kişi başına gelir seviyemiz 16 bin dolara çıkacak. Turizm gelirlerimiz 100 milyar dolara çıkacak. çalışan insan sayımız 31,5 milyondan 38 milyona çıkacak. Türkiyenin dış ticareti 1 trilyon dolar olacak. Sadece Türkiye değil, biz etrafımızdaki coğrafyaya da huzur vereceğiz. 14 Mayısta Türkiye Yüzyılının kapılarını açacağız. dedi.

SANKİ AMERİKALILAR, AVRUPALILAR OY KULLANACAK

Soylu, Sarıyerdeki Armutlu Mahallesi Buluşmasında ise İngiltere merkezli The Economist dergisinin kapağında Erdoğan gitmeli, Demokrasiyi kurtarın, Oy verin! yazılmasına işaret ederek, Sanki Amerikalılar oy kullanacak, sanki Avrupalılar oy kullanacak. diye konuştu.

Eskiden terör olayları nedeniyle Türkiyede Sivasın doğusuna geçilmez denildiğini belirten Soylu, Tayyip Erdoğan batıyla doğuyu birleştirdi. PKKyı ne yaptık? Daha durun. Onların Kuzey Suriyedeki ve Kuzey Iraktaki inlerini de bitireceğiz. Bu ülke bizim ülkemiz. Bu ülke Amerikanın, Avrupanın oyuncağı değil. dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın 7 Mayısta İstanbul Atatürk Havalimanında Türk siyasi hayatının ve dünyanın en büyük mitinglerinden birisini gerçekleştirdiğini kaydeden Soylu, 14 Mayısta yetkiyi bu millet bize verecek. Suriyenin ve Irakın kuzeyinde bir tek terör yuvası bırakmayacağız, inlerine gireceğiz Allahın izniyle. Ülkemizi Amerikanın oyunlarıyla yıllardır, tam 40 yıldır bu ülkeyi kan gölüne çevirenlere bundan sonra müsaade etmeyeceğiz. Türkiye eski Türkiye değil. Şu tablo, Türkiyenin eski Türkiye olmadığını net bir şekilde gösteriyor. 21 yıldır Tayyip Erdoğana sahip çıkıyorsunuz. 21 yıldır bu ülkeyi başkalarına ezdirmediniz. diye konuştu.

Atatürk Havalimanında Teknofestte yerli malı sanayi ve teknoloji ürünlerinin sergilendiğini hatırlatan Soylu, Türkiyenin Karadenizden çıkardığı doğal gaz, terörden temizlenen Gabar Dağında çıkardığı petrol, TGC Anadolu gemisi gibi Teknofestte sergilenemeyen daha birçok yatırım ve üretimleri olduğunu aktardı.

AMERİKANIN, AVRUPANIN YERİNDE OLSAM, BEN DE TAYYİP ERDOĞANI İSTEMEM

Tam bağımsız Türkiyeye adım adım gidildiğini ifade eden Soylu, Amerikanın yerinde olsam, Avrupanın yerinde olsam ben de Tayyip Erdoğanı istemem. Gücü yeterse istemesin. Pazar akşamı ben o Amerikayı da göreceğim. dedi.

CHPnin, Kemal Kılıçdaroğlunun talimatıyla, Irakın ve Suriyenin kuzeyinden Türkiyeye bombaları atan yere Türk askeri gitmesin diye tezkereye hayır oyu verdiğini kaydeden Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı:

Biz orayı güvenli bölge yaptığımız için tam 6 milyon Suriyeli Halepten oraya geldi, şu an orada yaşıyor. Bir, orası terör devletinin olacak. İki, bizim Misakımilli sınırlarımızdan gelen Halepteki Suriyelileri alacaklar, Türkiyeye gönderecekler. Tam yüz yıllık bir kaos açıyorlar Türkiyenin önüne. Nasıl Afganistanda yapmışlarsa, nasıl Pakistanda yapmışlarsa, nasıl Suriyeyi karıştırmışlarsa Iraka demokrasi getireceğiz. dedi Amerika. Hadi getirseydin bakalım. Karıştırdı Irakı. Nasıl Yemeni yapmışsa, nasıl Libyayı yapmışsa, nasıl Lübnanı yapmışsa, nasıl yıllardır Filistini yapıyorsa, aynı şekilde bölgemizi buna döndürmeye çalışacaklar. Buna müsaade etmemeliyiz. Bay bay Kemal orada terör devleti kurdurmak için Amerikayla anlaştı, PKKyla ve PYDyle anlaştı. Kandil bizden daha çok kampanya yapıyor. Murat Karayılandan tutun, bütün terör elebaşları, Bese Hozata kadar, Duran Kalkana kadar, Cemil Bayıka kadar. Onları da paketleyeceğiz, kimse merak etmesin.

Ana Sayfaya Git