Bakan Soylu: Örgütü çökertiyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "PKK'dan 2016 yılında 14 bin 582 telsiz kestirmesi alınıyordu. 2019'da 1122 kestirme alındı. Yılbaşından bugüne kadar da ancak 201 kestirme oldu. Kendi yayın organlarından istedikleri gibi atıp tutsunlar, PKK bugün korkusundan telsizle bile konuşamıyor. Fiili olarak, fiziki olarak ve psikolojik olarak örgütü çökertiyoruz" dedi.

Haberler 08.07.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Bakanlnda düzenlenen Polis Okullar Müdürleri Eitim ve Koordinasyon Toplantsna katld. Toplantya Bakan Soylunun yan sra çileri Bakan Yardmcs Tayyip Sabri Erdil, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Akta, Polis Akademisi Bakan Ylmaz çolak ve okul müdürleri katld.

FETÖ, BR RUTUBET GBYD

Programda konuan Bakan Soylu, önümüzdeki hafta 15 Temmuz darbe giriiminin yl dönümü olduunu ve o gece yaananlarn tekrar yaanmamas için hep birlikte bir bilinç oluturmaya gayret göstereceklerini söyledi. Soylu, Tebihte hata olmaz, FETÖ bir rutubet gibiydi. Binann temeline szan, onu çürüten, kötü kokan, rutubet gibi bir yap. çünkü bu örgüt, sadece belli yönetim pozisyonlarn ele geçirmekle kalmad, kurumlarn ahlakna ve karakterine de saldrd. te bugün hala mücadele ettiimiz nokta budur. Zihinlere sokulmu fitneyle, siyasi klfa bürünmü doru yanl tarifiyle hep birlikte mücadele ediyoruz dedi.

FETÖ tahribatn gidermek ve hizmette aksakla meydan vermemek için büyük bir gayret ortaya koyduklarn iaret eden Bakan Soylu, bu dönemde mevcut emniyet tekilatnn üçte birinden fazlasna denk gelen 93 bin 259 yeni polis memuru alndn ifade etti. Bunun çok büyük bir deiim olduunu ve kolay bir i de olmadn belirten Bakan Soylu, çünkü bu deiimi, güvenlik sorunlar sradan bir ülkede, mesela bir Avrupa ülkesinde yapmyoruz. Asayiin üstüne terörle, düzensiz göçle, uyuturucuyla, siber suçlarla küresel ölçekte mücadele eden bir ülkede yapyoruz diye konutu.

BU DAHA BALANGIç, FTL FTL BURUNLARINDAN GETRECEZ

Trafik kazalarndaki ölüm saysn ve uyuturucu ölümlerini de her yl düürdüklerini belirten Bakan Soylu, Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuturucu operasyonlarn yaptklarna dikkat çekti. Pek çok uluslararas uyuturucu taciri yakaladklarn ve yabanc ülke tekilatlarndan destek ve tebrik mesajlar aldklarn ifade eden Bakan Soylu, Bu daha balangç. Elimizde terörün finansman ve terörün suç gelirleriyle ilgili 50 tane dosya var. Milletimiz rahat etsin, hepsini sonucuna ulatracaz. Kim terörü finanse ediyorsa, kim güya legal veya meru gibi görünüp el altndan terör örgütüne finansman salyorsa burnundan fitil fitil getireceiz. Allaha ükürler olsun bu kabiliyetimiz var. Geçtiimiz hafta jandarmamz tek seferde 14,7 milyon kök kenevir yakalad. Ondan önceki hafta 7,5 milyon kök yakalamtk. Yine dün balanan operasyonda 9,2 milyon kök kenevir yakaland. Sadece bu üç operasyonda, 15 günde yaklak 32 milyon kök kenevir yakaland. Sadece 15 gündeki bu üç operasyonda ayrca 3.7 ton esrar yakaland diye konutu.

PKK KORKUSUNDAN TELSZLE BLE KONUAMIYOR

Bakan Soylu, 2019 ylnda 328, 2020 ylnn ilk 5 aynda da 110 organize suç örgütünü çökerttiklerini ifade ederek, PKK maaralarda bile barnamaz hale geldi diyoruz, birileri burun kvryor. Bakn geçen gün, Babalar katliamnn yl dönümüydü. Polisimiz aleyhine kampanya yapanlar hatrlamaz bu ileri, ilgilenmezler, sesleri çkmaz. PKK köy basmt, insanlar köy meydannda kuruna dizdi, 33 kii hayatn kaybetti. Yerde dizilmi çocuk cesetleri fotoraflar hala aklmzdadr bizim. Pnarck katliam, Bayurt Köyü Efeler Mezras katliam. Yuval Haraberk katliam. 7si çocuk 2si kadn, 9 kiiyi katlettiler. Bu ve daha pek çok köy katliamn yapan o PKKdan 2016 ylnda 14 bin 582 telsiz kestirmesi alnyordu. 2019da 1122 kestirme alnd. Ylbandan bugüne kadar da ancak 201 kestirme oldu. Kendi yayn organlarndan istedikleri gibi atp tutsunlar, PKK bugün korkusundan telsizle bile konuamyor. Fiili olarak, fiziki olarak ve psikolojik olarak örgütü çökertiyoruz. Hem içeride hem de snrlarmzn dnda.

Daha sonra Diyarbakr ailelerine deinen Bakan Soylu, bugüne kadar 13 ailenin evladyla bulutuunu bugün veya yarn 14üncü ailenin de evladyla buluacan söyledi.

Ana Sayfaya Git