Bakan Soylu: Selde tahliyeler devam ediyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karadeniz Bölgesi’ndeki bazı illerde yaşanan sel felaketiyle ilgili, "Tahliyelere havadan devam ediliyor. Bazı alanlarda su yüksekliği 3-4 metreye ulaştı" dedi.

Haberler 12.08.2021 - 01:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Fatih Dönmez ve Ulatrma ve Altyap Bakan Adil Karaismailolu, Mulann Marmaris ilçesinde öretmenevinde kurulan l Koordinasyon Merkezinde muhtarlarla bir araya geldi. Toplantnn ardndan basn mensuplarna açklama yapan Bakan Soylu, Karadenizde yaanan sel felaketiyle ilgili konutu.

SELLE LGL HABER ALINMAYAN YERLER MEVCUT

Baz yerlerde sularn 3-4 metreye ulatn ve havadan tahliyelerin devam ettiini belirten Bakan Soylu, Vali ve tüm ekiplerimiz sel felaketi olan alanlarda kurtarma çalmalarn sürdürüyor. AFAD koordinasyonunda müdahaleler ve tahliyeler, arama kurtarma çalmalar devam etmektedir. Cumhurbakanmzn talimatyla ben Kastamonuya, çevre ve ehircilik Bakanmz Murat Kurum Bartna, Ulatrma ve Tabii Kaynaklar Bakanmz Adil Karaismailolu Sinopa geçeceiz. u anda bir kayp vatandamz var. Selle ilgili haber alnmayan yerler mevcut. Bizlere bilgi ulatnda kamuoyuna bilgilendirmede bulunacaz dedi.

AFET OLARAK DEERLENDRYORUZ

Ya miktarnn 300 kilogramn üzerinde geçtii ifade edilmekte diyen Bakan Soylu, öyle devam etti:

100 kilogram üstünü geçtiinde afet olarak deerlendiriyoruz. Sinopta akam saatlerinde aralkl devam eden saanak, sabah iddetini artrd. Saanak nedeniyle Sinopun Ayanck ilçesindeki dere tat. Ayanck Devlet Hastanesi boaltld. Dou Karadenizde ar ya nedeniyle baz ehirlerimizde sel meydana geldi. Bu bilgileri an an Sayn Cumhurbakanmza iletiyoruz. AFAD, Kzlay, UMKE, jandarma ve polisimiz, herkes seferber oldu. nallah kayp vermeden tahliyelere salkl ekilde gerçekletirerek iyi haberler vermek nasip olur. Tekrar geçmi olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Ana Sayfaya Git