Bakan Soylu: Terör örgütünü kıskıvrak yakaladık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye'de terörist sayısı artık çok az seviyelere düşmüştür. Şu anda Eren Operasyonları, toplam 5 bin 611 kahramanımız tarafından yürütülüyor. Hava şartlarına hiç bakmadan tüm kış boyunca sürdürülecektir. Terör örgütünü kıskıvrak yakaladık ve bir daha nefes alamayacak duruma getirmek istiyoruz" dedi.

Haberler 17.11.2021 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, ile Moolistan Savunma Bakan Sakhanbayar Gursed bakanlnda bakanlkta Türk-Mool Karma Ekonomik ve Ticaret Komitesi (KEK) 9uncu Dönem Toplants yapld. Toplantda, Türkiye Cumhuriyeti Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanl ile Moolistan Ulusal Acil Durum Yönetimi Kurumu arasnda, Acil Durum Yönetimi Alannda birlii Mümkün Mutabakat Zapt Uygulama Plan imzaland.

K ÜLKE çN KAPSAMLI BR YOL HARTASI çZYORUZ

mza töreninin ardndan konuan Soylu, çok güçlü snamalarla snandmz bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde hem siyasi ve kültürel balamda hem ekonomik anlayla hem de turizm ve dier tüm ticari anlaylarla birbirimizle çok üst düzey iliki kurma mecburiyeti vardr. Bu nedenle icra ettiimiz bu KEK toplants vesilesiyle ikili ticaret, enerji, salk, eitim, kurumsal kapasite geliimi, KOBlerin kapasite artrm, alt yap ve kültür gibi birçok alanda Türkiye ve Moolistan için kapsaml bir yol haritas çiziyoruz dedi.

LK HEDEFMZ 100 MLYON DOLARLIK TCARET HACM

Türkiyenin Moolistan ile yapt ticaret hacmine deinen Soylu Sayn Bakanmzla yaptmz görümede 2021 ylnn ilk 10 aynda toplam 55 milyon dolar seviyesinde bir ticaret hacmimizin olduunu ve bu ticaret hacminin yeterli olmadn, Türkiyenin Moolistan ile birlikte toplam 100 milyon dolarn ilk hedef olduu konusunda ortak bir mutabakatmz var. Bir önemli meselede, özellikle ulatrma alannda Türk Hava Yollarnn sefer saylarn artrmasna yönelik karlkl bir deerlendirmemiz oldu. Bunu ikili i birliimiz, turizm ve ekonomik aktivasyonlarn deimesi alannda arzu ediyoruz. Bunun ciddi bir katk salayacana inancmz tamdr diye konutu.

FETÖ konusundaki duyarllndan dolay Moolistana teekkür eden Soylu, Özellikle savunma sanayi alannda Türkiyenin elde ettii kapasite ve alt yap Moolistan nezdinde ciddi bir katk salayacaktr. Bizim ilikilerimiz diplomatik çerçevede deerlendirilemeyecek kadar önemli ilikilerdir. Tanm da kardelik ilikisidir. Bunu FETÖ konusunda Türkiyeye göstermi olduklar duyarllk, samimiyetle çok önemli bir ekilde ortaya koydu dostlarmz ifadelerini kulland.

98 MAARA, SIINAK VE DEPO MHA EDLD

Basn mensuplarnn da sorularn cevaplayan Soylu, Eren Operasyonlar ile ilgili unlar söyledi:

Türkiyede terörist says artk çok az seviyelere dümütür. Eren Operasyonlar, u anda toplam 5 bin 611 kahramanmz tarafndan yürütülüyor. Hava artlarna hiç bakmadan tüm k boyunca sürdürülecektir. Terör örgütünü kskvrak yakaladk ve bir daha nefes alamayacak duruma getirmek istiyoruz. Tüm arkadalarmzn inanc, k bittii andan itibaren terör örgütünün hareket edemez kabiliyetini bir ekilde perçinlemektir. u ana kadar hem etkisiz hale getirilen teröristler var ayn zamanda da 98 maara, snak ve depo imha edildi diye konutu.

SYASAL VE ASKER CASUSLUK DEERLENDRMES VAR

Soylu, stanbulda çamlca Kulesinden Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Üsküdardaki konutunu görüntüleyen srailli Mody ve Natali O. çifti ile yanlarndaki hsan A.nn tutuklanmas ile ilgili de, Birtakm çekimler yaparken Sayn Cumhurbakanmzn konutunu, ikametini de çekmiler. Sadece bununla da yetinmemiler ayn zamanda buraya younlamlar, bununla da yetinmemiler ayn zamanda iaretlemiler. Bunu orada gören güvenlik unsurlar, meseleye müdahale etti. , eldeki bilgilerle savclklara intikal etti. Burada da savclklar kanun, hukuk çerçevesinde bir deerlendirme ortaya koydular, tutuklama gerçekleti. Bundan sonras süreç, mahkeme sürecidir. Siyasal ve askeri casusluk suçu diyebileceimiz bir deerlendirme var. Mahkemeler ilerleyen süreçte, kendi kararlarn vereceklerdir dedi.

Ana Sayfaya Git