Bakan Soylu: 'Tüm üslerine girildi'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadelede terörü tasfiye noktasına gelindiğini belirterek, "Kış döneminde 'giremezsiniz' dedikleri terör örgütü PKK'nın sözde tüm üs ve barınma bölgelerine tek tek girilmiştir.

Haberler 13.02.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, terörle mücadelede terörü tasfiye noktasna gelindiini belirterek, K döneminde giremezsiniz dedikleri terör örgütü PKKnn sözde tüm üs ve barnma bölgelerine tek tek girilmitir. K döneminde 125 sözde üs ve barnma merkezine 129 operasyon gerçekletirilmitir. Son 5 ayda 22 ilde 661 snak ve barnak imha edilmitir dedi. Bakan Soylu, Son 5 ayda 49 üst düzey terörist yakalanm, 689 terörist etkisiz hale getirilmitir diye konutu.

Soylu, inaat hayrsever i adam tarafndan yaptrlan ehit Ahmet Yldrm Polis Merkezi Amirliinin açlnda yapt konumada, devletin vatan, bütünlük ve birlik için gerekli olduunu belirterek devlet vatandana ne kadar hizmet ederse vatandan da o kadar devletine bal olacan anlatt. Bugün sadece bir binann önünde olunulmadn, ayn zamanda vefann, devlet ile millet arasndaki ban önünde toplandklarn aktaran Soylu, öyle devam etti:

Bu topraklarda özgürlüün, istiklalin ne olduunu bilen, aziz bir milletin yaptklarnn önündeyiz. Ülkesinin istiklali için ehadeti göz önüne alan ve cann feda eden evlatlarmzn önündeyiz. Biz burada bu kadar deiliz, daha fazlayz. Fethi Sekinlerden Ömer Halis Demirlere kadar bu toprak uruna her türlü mücadelemizde çanakkaleden, Balkan Harbinden, Kbrsta ehit verdiklerimize kadar ay yldzl bayramzn nazl nazl dalgalanmas için hereyinden vazgeçen evlatlarmza kadar hepimiz buradayz.

MÜCADELEMZ TERÖRÜ TASVYE NOKTASINA GELD

Binann yaplmasnda emei geçenlere teekkür eden Soylu, unlar söyledi:

Biz kolay millet olmadk. çok badirelerden geçtik. Bu milletin bu hali ve bu anlay bugünlere kolay gelmedi. Bizi sarsmaya çaltlar, Allaha çok ükür sarslmadk. Bizi geri adm attrmaya çaltlar ama baaramadlar. Yolculuumuza devam ediyoruz ve ayn ekilde devam edeceiz. Binay yaptran Abuzer Bey gibi yardmsever, geçmiine sahip çkan, hesab öteki dünya üzerinden kuranlar oldukça, bizi ykamazlar. DEA, üstesinden geliriz. PKK, Allahn izniyle üstesinden geliriz. Ülkemize fitneyi sokmak isteyip baaramayan, sonrasnda da alçakça ülkemizi istila giriimine kalkan FETÖ, üstesinden geliriz. Bilin ki bu sadece bizim deil ayn zamanda bu topraklarn medeniyetlerin bize yükledii sorumluluktur. Bilmenizi istiyorum ki ecdadmzn bu topraklar kanlaryla sulayp bizlere özgürlüümüzü veren anlayn eseri olarak buradayz.

Türkiyenin dünden daha iyi noktada olduunu bildiren Soylu, herkesin yarn bugünden çok daha iyi noktada olacana inanlmasn istedi. Güvenlik güçlerinin kararllk ve cesaretle kahramanlk destan yazdn ifade eden Soylu, konumasn öyle sürdürdü:

Gönlünüz rahat olsun. Terörle mücadelemiz, terörü tasfiye noktasna gelmitir. Biz terörü tasfiye edeceiz. Sadece orada kalmayacaz. Kymetli Cumhurbakanmzn talimat, Babakanmzn ortaya koymu olduu iradeyle birlikte Dou ve Güneydou bir taraftan istihdam, turizm ve kardeliin tesis edildii bir alan olacak. Göreceksiniz ki bunu en ksa zamanda gerçekletireceiz. Yaklak 3-4 aydr Dou ve Güneydouda vatandalarmzla birlikte oluyoruz. Bunun bir bölümü arkadalarmzla terörle nasl mücadele edeceiz kararll içinde yaplan deerlendirmelerdir. Bir bölümü de vatandalarmzla geçirdiimiz zamandr.

TEK TEK GRLD

Soylu, terörle mücadeleyle ilgili son gelimelere deinerek unlar kaydetti:

K döneminde Giremezsiniz dedikleri terör örgütü PKKnn sözde tüm üs ve barnma bölgelerine tek tek girilmitir. K döneminde 125 sözde üs ve barnma merkezine 129 operasyon gerçekletirilmitir. Son 5 ayda 22 ilde 661 snak ve barnak imha edilmitir. Son dönemlerde PKK ve KCKnn ehir yaplanmalarna kar ciddi operasyonlar gerçekletirilmitir. Son 5 ayda 8 bin 477 kii gözaltna alnm, bunlardan 2 bin 603 kiisi tutuklanmtr. Bu örgütlere lojistik ve finans kayna destei verdii tespit edilmi 79 belediyeye görevlendirme yaplm, son 5 ayda 49 üst düzey terörist yakalanm, 689 terörist etkisiz hale getirilmitir. Yine son 5 ayda 126 eylem engellenmitir. Bunlarn içerisinde, patlayc, canl bomba, bombal araç eylemleri de mevcuttur. Aslnda listemiz çok daha uzun. Bu gücün daha da artmas için Bakanlmz tarafndan 11 bin polis, 28 bin 550 jandarma, 635 sahil güvenlik, 21 bin 716 güvenlik korucusu alm devam etmektedir.

Ana Sayfaya Git