Bakanlar depremzedeleri bir an yalnız bırakmadı

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremzedelerin mağduriyet yaşamalarını önleyecek tedbirler için başlattıkları çalışmalarını sürdürüyor.

Haberler 30.01.2020 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, Salk Bakan Fahrettin Koca, çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurumun deprem bölgesinde yaralarn hzla sarlmas için yürüttüü çalmalar devam ediyor.

Merkez üssü Elazn Sivrice ilçesi olan, 24 Ocakta saat 20.55te meydana gelen 6,8 büyüklüündeki depremin ardndan bata Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan olmak üzere ilgili bakanlar bölgeye hzla intikal ederek, gelimelerle ilgili bilgi ald, çalmalarn sevk ve idaresini salad.

lk saatlerden itibaren bölgede bulunan Bakanlar Soylu, Koca ve Kurum, bata kurtarma faaliyetleri olmak üzere yardm faaliyetleri, depremzedelerin barnma sorunlar gibi birçok konunun koordinesini salayarak, depremzedelerin maduriyet yaamalarn önleyecek tedbirler için çalmalara balad.

Geçici barnma merkezleri ile ilgili çalmalar koordine eden Bakanlar, depremzedelere geçici barnma imkan salanan spor salonu ve dier alanlar ziyaret ediyor, vatandalarla görüüyor, talepleri dinliyor.

Depremden etkilenen Elaz ve Malatyada yerinde incelemelerde bulunan Bakanlar, hasarl binalarn tespiti ve depremzedeler için yaplacak yardmlar koordine ediyor.

Bakanlar ayn zamanda yarallar tedavi gördükleri Elaz ve Malatyadaki hastanelerde ziyaret ediyor, hayatn kaybeden vatandalar için düzenlenen törenlere katlyor, taziyeevlerinde ailelerin aclarn paylayor.

- Kriz merkezinden yaplan açklamalarla kamuoyu bilgilendiriliyor

Bakanlar depremin yaand andan bu yana Valilik bünyesinde oluturulan kriz merkezinde gelimeleri anbean kamuoyu ile paylayor.

çileri Bakan Soylu, ilk andan itibaren Sürsürü ve Mustafa Paa mahallelerinde yklan binalarda devam eden arama ve kurtarma çalmalarn inceleyerek, yetkililerden bilgi ald.

Elaz Fethi Sekin ehir Hastanesinde tedavi gören yarallar ziyaret eden Soylu, Malatyann Doanyol ilçesine geçerek, depremde hayatn kaybedenlerin ailelerini ziyaret ederek, basal diledi.

- Ykmn gerçekletii bölgelerdeki çalmalar takip edildi

Depremde Doanyolda hasar gören lçe Emniyet Amirlii binasn inceleyen Soylu, ardndan Gökçe Mahallesine geçerek, depremzedelere geçmi olsun dileklerini iletti ve yklan evlerde incelemelerde bulundu.

Bakan Soylu, enkaz bölgelerindeki incelemelerinin ardndan sürece ilikin gazetecilere açklamalarda bulunarak, kamuoyuna sürekli bilgilendirmede bulundu.

- Cenaze törenlerinde aclar paylald

Depremde hayatn kaybeden Aie ve ei Mehmet Arifolu, kzlar Halime Aslan, torunlar Miraç Ali ve Rüya Aslan, 75 yandaki Türkan Kaplan için düzenlenen cenaze törenlerine katlan Soylu, yaamn yitiren 14 yandaki Sena Demirin yaknlarn ziyaret etti, basal diledi.

Elazda spor salonunda geçici olarak barnan depremzedeleri ziyaret eden Soylu, Elaz merkez ve Sivrice ilçesinde konteyner kent kurulacak olan alanlarda inceleme yapt.

çevre ve ehircilik Bakan Kurum, Sürsürü ve Mustafa Paa mahallelerinde yklan binalarda yaplan arama ve kurtarma çalmalarn inceledi, yetkililerden bilgi ald.

Elaz Fethi Sekin ehir Hastanesinde tedavi gören yarallar ziyaret eden Bakan Kurum, Malatyann Doanyol ilçesinde hayatn kaybedenlerin aileleriyle görütü, basal diledi.

- Hasarl binalar incelediler

Hasar gören lçe Emniyet Amirlii binasn inceleyen Kurum, Gökçe Mahallesinde depremzedelere geçmi olsun dileklerini iletti ve yklan evlerde incelemelerde bulundu.

Kurum, Mustafa Paa Mahallesinde depremde yklan binada devam eden arama kurtarma çalmalarn inceleyerek, yetkililerden bilgi ald.

Yaamn yitiren Müzeyyen ile gelini Zehra Aykenin cenaze törenine katlan Kurum, Sivrice ilçesinde hasar gören binalar ile Merkez Camisinde incelemede bulundu, vatandalarla görütü.

- Depremzedelerle bir araya geldiler

Kurum, depremde büyük hasar gören Elazn Sivrice ilçesine bal çevrimta köyünde inceleme yaparak, merkez Sürsürü Mahallesindeki bir düün salonunda depremden zarar gören vatandalarla bir araya geldi, hasar tespit çalmalaryla ilgili Malatya Valiliinde düzenlenen koordinasyon toplantsna katld.

- Yarallar ziyaret ettiler

Salk Bakan Koca, yklan bir binada yürütülen çalmalar inceledi, Elaz Fethi Sekin ehir Hastanesinde tedavi gören yarallar ziyaret etti.

Depremde yaamn yitiren Ayegül Civelek ile olu Muhammet Salih Civelek, Aie ve ei Mehmet Arifolu, kzlar Halime Aslan ile torunlar Miraç Ali ve Rüya Aslan, 14 yandaki Sena Kahraman, 60 yandaki Sevim Canbaz, 75 yandaki Türkan Kaplan için düzenlenen cenaze törenlerine katlan Koca, Gezin köyünde yklan, enkaz kaldrma çalmalarnn sürdüü binada inceleme yapt.

Salk Bakan Fahrettin Koca, Elazdaki depremde enkaz altndan çkarl srasnda sedyenin tanmasna yardm ettii Fatma Yam, UMKE görevlisi Emine Kutepe ile ziyaret etti, hayatn kaybeden 14 yandaki Sena Demirin yaknlarna basal diledi.

Bakanlar Soylu ve Koca temaslar kapsamnda depremin hemen ardndan yklan binada Dürdane ve Zülküf Aydn çiftini enkazdan çkartan Suriyeli üniversite örencisi Mahmud el Osmana teekkür etti.

- çalmalar sürüyor

Bakanlar yaralarn hzla sarlmasnn salanmas amacyla çalmalarn deprem bölgesinden yürütmeyi sürdürüyor.

Deprem bölgesini ziyaret eden Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk ise depremzedelere yönelik 40 psikolojik danmann katlmyla psikolojik ilk yardm ve destek verildiini açklad, Elaz ve Malatyada rehberlik ve aratrma merkezlerinde Psikososyal Destek Koordinasyon Birimi oluturulduunu bildirdi.

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolu, Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk da depremden etkilenen bölgeyi ziyaret ederek, yürütülen çalmalar inceledi.

çalmalarn sevk ve koordinesini salayan Bakanlar, yarallar ziyaret ederek, geçmi olsun dileinde bulundu, yaknlarn kaybeden vatandalar yalnz brakmad, aclarn paylat.

Ana Sayfaya Git