Bakanlar Soylu ve Koca, Sivrice'de depremzedeleri ziyaret etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremin merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesinde depremzedelerle bir araya geldi.

Haberler 29.01.2020 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlar Soylu ve Koca, meydana gelen 6,8 büyüklüündeki depremden zarar gören binalarda incelemede bulundu, çocuklarla yakndan ilgilendi.

Soylu, hasar gören Sivrice Merkez Camisindeki incelemenin ardndan yapt açklamada, caminin yaplmas konusunda çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurumun söz verdiini söyledi.

lçe merkezinin yan sra köylere de çadr gönderdiklerini aktaran Soylu, Köyde 500 kii yaamyor ama 500 çadr gönderdik. Daha da göndereceiz. Ne istiyorsanz biz gücümüzün yettiince yapmakla mükellefiz. Sayn Cumhurbakanmzn talimat öyle. Allah milletimizden de raz olsun milletimize yardmc oluyor. dedi.

General Adnan Ersöz Klasn da ziyaret eden Soylu, yapt açklamada, çevre ve ehircilik Bakanlnn da hasar tespit çalmas gerçekletirdiini anlatt.

lçede vatandalarn evinden çktktan sonra kiralayabilecei konutlarn snrl olduuna deinen Soylu, unlar söyledi:

Onun için burada da u karar aldk, yaklak 250-300 civarnda, ona bu gece karar vereceiz. Bu alanda bir geçici konut merkezi oluturacaz. Yani hemen u öbür tarafta çevre ve ehircilik Bakanlmzla afet konutlarn yapacaz. Afet konutlarn yaparken esas itibariyle bu arada o zaman teminin konteynerlerden bir geçici barnma merkezini oluturacaz. Sosyal alanlar da olacak. nallah bunu da öteki taraf 15 gün içerisinde bitireceiz. Bunu da yarn sabah balasak yine 17-20 gün sonra tamamlayacaz.

- Sahra hastanesini ziyaret ettiler

çileri Bakan Süleyman Soylu ve Salk Bakan Fahrettin Koca, ilçede kurulan sahra hastanesinde de incelemede bulundu.

Bakan Soylu, salk ekiplerinin depremin ardndan verdii mücadeleye dikkati çekerek, öyle dedi:

Birçok süreçte bir araya geliyoruz ama gönüllülük esasyla ortaya koyduklar adanml hakikaten takdir ediyoruz. Minnettarz, Allah raz olsun. UMKEnin yapt sadece bir depreme ait yaralar sarmak veya insanlara güven vermek deil, baka bir ey yapyor. Allah raz olsun. Bundan sonraki süreçlerde de herkesin yannda olabileceini ifade eden güçlü bir duru ortaya koyuyor. yi ki varsnz.

- Sivrice için bir entegre hastane inaatna hzla balamak üzere karar verdik

Salk Bakan Koca da UMKEnin bu süreçte herkesi etkileyen ciddi fedakarlk ve duygulu bir hizmet ekli ortaya koyduunu vurgulad.

Açtklar sahra hastanesinin 7inci hastane olduunu aktaran Koca, unlar kaydetti:

Bugün itibariyle Sivriceye hizmet vermek üzere 24 saat hekim arkadalarmzn hizmet verdii, ambulansn hazr bulunduu bir hizmet merkezi olarak fonksiyon görmü olacak. Bu dönemde biz özellikle Sivrice için toplum sal merkezi, aile hekimlerimizle bugüne kadar hizmet vermeye devam ediyorduk. Bundan sonraki süreçte Sivrice için bir entegre hastane inaatna hzla balamak üzere karar verdik. Bununla ilgili ilemleri, nerede yapacamz konusunda bakanmla da konumu olduk. Bu dönemde hzlandrm olacaz. Bunun müjdesini buradan çok rahatlkla vermek istiyordum.

Salk Bakan Koca, sözlerini öyle tamamlad:

UMKE, özellikle Haticemiz, Eminemiz ve sizler bu dönemde bütün bulunduunuz yerlerde tulumlarnz srtnza alp evlatlarnz, çocuklarnz ve yaknlarnz, elerinizi brakarak seferber oldunuz. Her birinizin birer Emine, birer Hatice olduunuzu biliyoruz. Bundan sonraki süreçte UMKEyi daha kurumsallatran ve markalatran, dünyaya örnek olan, sayca büyüklük olarak dünyann en büyük gönüllü salk kuruluu olduunu biliyoruz. Elimizden gelen bütün imkanlar bu anlamda seferber edeceimizi söylemek istiyorum.

Ana Sayfaya Git