Bakanlık'tan bedelli askerlik açıklaması

Yeni askerlik sistemi ve bedelli askerlik üzerine yapılan çalışmanın büyük oranda tamamlandığı ancak ufak tefek değişikliklerin de olabileceği öğrenildi.

Haberler 30.04.2019 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakanl yetkilileri, basn toplantsnn ardndan gazetecilerin sorularna yantlad. Bakanlk yetkililerinden edinilen bilgiye göre, S-400lerle ilgili ilk sevkiyatn Haziran ve Temmuz aylarnda yaplaca, F-35lerin ise Kasm aynda Türkiyeye gelecei ve Malatyada konulandrlaca belirtildi.

Yeni askerlik sistemiyle ilgili ise, dier bakanlklarla sürdürülen koordineli çalmalarda son aamaya gelindii, tekliflerin kanun taslana konulduu ve bakanlklarn mutabk kalmas durumunda Cumhurbakanl onayna sunulaca ifade edildi.

FETÖ OPERASYONLARI

MSB Basn ve Halkla likiler Cari lem ube Müdürü Muhabere Albay Tamer Zincir, bakanlkta düzenledii basn toplantsnda, yürütülen soruturmalarn kararllkla devam ettiini belirterek, öyle konutu:

15 Temmuz 2016dan bugüne kadar toplam 16 bin 540 personel hakknda ihraç ilemi gerçekletirilmi, 6 bin 154 personel hakknda adli ve idari süreç devam etmektedir. OHALin kalkmasndan bugüne kadar Bakan onay ile 1425 personel hakknda ihraç ilemi gerçekletirilmi, 150 emekli personelin rütbeleri geri alnmtr. Kararllkla yürütülen bu mücadele ile içimizdeki hainler temizlendikçe TSKnn güç ve etkinlii artmaya devam etmektedir.

Ana Sayfaya Git