Bakanlıktan gri pasaport

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bazı belediyelerin kamu çalışanı olmayan kişilerin, hizmet pasaportu ile yurtdışına çıkışını sağlaması ve bu kişilerin birçoğunun yurda dönmemesi üzerine 81 valilik aracılığı ile tüm il ve ilçe belediyelerine genelge gönderdi.

Haberler 05.05.2021 - 01:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakanl, baz belediyelerin kamu çalan olmayan kiilerin, hizmet pasaportu ile yurtdna çkn salamas ve bu kiilerin birçounun yurda dönmemesi üzerine 81 valilik aracl ile tüm il ve ilçe belediyelerine genelge gönderdi. çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum imzal genelgede, belediyelerin; yurt dndaki vakf, dernek ve benzerleri ile yapacaklar ortak faaliyetlerde tüm izin ilemlerinin çevre ve ehircilik Bakanl tarafndan yürütülecei hatrlatld. Genelgede; ortak faaliyet ve hizmet projelerine ilikin protokol metinlerinin, mülki idare amirinden alnan izin yazs, meclis karar, faaliyetin konusu ve amaçlar ile ilgili bilgi notunun da dosyaya eklenmesi talimat verildi. Genelgede Görev ve hizmetle ilikisi olmayan konular için yurt d görevlendirme yaplmayacaktr denildi.

Belediyelerin hizmet pasaportu salayarak yurt dna insan göndermesine ilikin tartma sürüyor. çileri Bakan Süleyman Soylu son olarak 28 Nisanda, 19 ildeki 27 belediyede soruturmann sürdüünü açklamt. Soylu, Birkaç kii istismar etti diye bunu engelleme yaklamna gitmemek lazm. stismarlar önleyecek düzenlemeler getirilmeli demiti.

çevre ve ehircilik Bakanl Yerel Yönetimler Genel Müdürlüü, 21 Nisan 2021 tarihinde, 81 valilik araclyla tüm il ve ilçe belediyelerine Yurtd çklar konulu bir genelge gönderdi. 2021/6 sayl genelgede, belediyelerin; yurt içinde ve yurt dnda ahs, irket, vakf, dernek ve benzerleri ile yürütecekleri ortak faaliyet ve hizmet projeleri kapsamnda yurt dnda düzenleyecekleri her türlü faaliyete ilikin izin vermek i ve ilemlerinin çevre ve ehircilik Bakanl tarafndan yürütülecei belirtildi.

DOSYALAR BAKANLIA GDECEK

çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum imzal genelgede, yurt dna çk i ve ilemlerinde uyulmas gereken kurallar öyle sraland:

Söz konusu i ve ilemlerin bakanlmzca deerlendirilip sonuçlandrlmas için makul süre göz önünde bulundurularak belediyelerin;

. Yurt içinde veya yurt dndaki ahs, irket, vakf, dernek ve benzerleri ile yürütecekleri ortak faaliyet veya hizmet projelerine ilikin protokol metinlerini,

. En büyük mülki idare amirinden alnan izin yazsn,

. Yurt dnda yaplacak faaliyete ilikin, faaliyete katlacaklarn bilgilerinin de yer ald meclis kararn,

. Yurt dnda yaplacak faaliyetin konusunu, süresini, taraflarn, hedefini, amacn, salayaca muhtemel yararlar ve maliyetini içerecek bilgi notunu bakanlmza göndermeleri gerekmektedir.

HZMETLE LKS OLMAYAN KONULAR çN GÖREVLENDRME YAPILMAYACAK

Genelgede, ayrca; belediyelerin seçilmi ve atanm personeli ile dier belediye personelinin yurt dna görevlendirilmelerinde uyulmas gereken esaslar da öyle sraland:

. Belediyelerin bütçelerinden kendi görev ve hizmet konular dnda harcama yaplamayacandan, görev ve hizmetle ilikisi olmayan konular için yurt d görevlendirme yaplmayacaktr.

AZAM TASARRUF, ASGAR PERSONEL VE SÜRE

. Görevlendirmeler; azami tasarruf ilkelerine uygun olarak, asgari sayda personel ve asgari süreler için yaplacaktr.

. Toplant, kongre, seminer, panel vb. organizasyonlar ile karde ehir ilikileri nedeniyle yaplacak görevlendirmelerde, organizasyonu düzenleyen kurulu (belediye, belediye birlii veya uluslararas kurulu vb.) veya resmi makamlar tarafndan yaplm davet yazlar aranacaktr.

DÖNÜTE BLGLENDRME

. Yurt d görevlendirmeler ve temaslar hakknda belediye meclisine ilk toplantda bilgi verilecektir.

. Görevlendirilen personele 6245 sayl Harcrah Kanunu hükümlerine göre harcrah (yol yevmiye) giderleri dnda herhangi bir ödeme yaplmayacaktr.

Ana Sayfaya Git