Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda 'Barış' mitingi yapıldı

HDP, EMEP, Halkevleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üye olduğu İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü bugün Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda düzenlediği miting ile kutladı. Mitinge HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü, Filiz Kerestecioğlu katıldı.

Haberler 11.09.2017 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP, EMEP, Halkevleri ve çeitli sivil toplum kurulularnn üye olduu stanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu 1 Eylül Dünya Bar Gününü bugün Bakrköy Özgürlük Meydannda düzenledii miting ile kutlad. Mitinge HDP milletvekilleri Srr Süreyya Önder, Erturul Kürkçü, Filiz Keresteciolu katld.

GEN GÜVENLK ÖNLEM ALINDI

Mitin öncesi polisin çevrede geni güvenlik önlemleri ald görüldü. Meydana giriler ncirli Caddesi üzerinde yapld. Mitinge katlanlar tek tek üzeri aranarak alana alnd.

DEMRTAIN MEKTUBU OKUNDU

Mitingde Srr Süreyya Önder, Selahattin Demirtan mektubunu okudu.

Mektupta, Demirta u ifadelere yer verdi:

Hepinizi Edirne Cezaevinden sayg ve sevgi ile selamlyorum. Bugün stanbulda Bar ve Demokrasi mücadelesini büyütmek için bir araya geldiniz. Ülkemizde ki ve bölgemizdeki bar ihtiyac her zamankinden günceldir. Bar bölge ve Türkiye halklar için her gün srarla tekrarlanmas gereken bir hedeftir. Bar mücadelesi asl barn imkan ve koullarnn olmad zamanlarda önemli ve deerlidir. Bizler bar söyleminden asla taviz vermeyeceiz. Ancak barn gelebilmesinin biricik yolunun kurumsallaan faizme kar omuz omuza direnmek olduunu, bkmadan bütün Türkiyeye anlatacaz. Bugün direni faizme kardr. Direni sava politikalarna kardr. Direni zulme, adaletsizlikle ve hakszlklara kardr. Faizmi kurumsallatrmak isteyen iktidara kar direnen demokrasi güçlerinin mücadelesi siyaseti sava ekseninden çkartabilir, bar ve demokrasi zeminine oturtur. Bu mücadele demokratik siyasetin önde gelen amacdr. Bizler demokrasi ve bar mücadelesine, faizme ve her türlü adaletsizlie kar kararl bir ekilde sürdüreceiz. Demokrasi ve adalet bar özgürlük ve eitlik mücadelesini ortaklatrmak, bu gidii durdurmak için önemli bir adm atmak demektir. Gelin demokrasi mücadelesini büyütelim. Bar hep birlikte kuralm. Hepimize kolay gelsin yolumuz açk olsun. Mutlaka kazanacaz.

ÖNDERDEN çLLER AçIKLAMASI

Ardndan bir konuma yapan Önder, Tansu çiller hakknda açklamalarda bulunarak, Milli görü meselesi Tansu çiller konusunda ar bir sabka altndadr. Gençlerimiz bilmezler öyle oldu; bu kadn 28 ubatn imdi maduruyum diye geziniyor ya, seçim meydanlarnda ben Refah Partisi ile yani Erbakan ile koalisyon yapmayacam diye meydan meydan dolap seçim propagandasnn bunun üzerine ina etti. Sonra da onunla koalisyon orta oldu. Herkes niye Darbe Komisyonunda siz Refahla nasl koalisyon yaptnz, niye yaptnz diye sordu. Ben niye meydanlarda biz bunlarla koalisyon kurmayacaz dediniz diye sordum. Sonra koalisyon kurdular. Sebebi neydi biliyor musunuz? O günde bu hrszlkla, yolsuzlukla, beklide cumhuriyet tarihinin görülmemi ebatlarnda hrszlk ve yolsuzlukla itham ediliyordu. Refah ile anlatlar, üzerine bir al örttüler. Bunlarn dini, iman, kutsal her ne var ise para söz konusu olduunda, iktidar söz konusu olduunda çabucak ortadan kalkyor. Siz de gele gele Tansu çillere kadar geldiyseniz size hayrl, mübarek olsun aln üstü de sizde kalsn. Türkiye halklarnn karn tok, gözü açk bunlara kar eklinde konutu.

Önderin konumasnn ardndan miting son buldu. Kalabalk meydandan olaysz ekilde dald.

Ana Sayfaya Git