Balıklıgöl doğal görünümüne kavuştu

Hazreti İbrahim'in ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen ve bir süre önce şiddetli yağmur nedeniyle adeta çamur deryasına dönüşen tarihi Balıklıgöl'ü temizleme çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı

Haberler 19.03.2017 - 12:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada, Hazreti brahimin atee atld yer olarak rivayet edilen ve ksa süre önce etkili iddetli yamur nedeniyle adeta çamur deryasna dönüen tarihi Balklgölü temizleme çalmalar büyük ölçüde tamamland.

anlurfa Büyükehir Belediyesi ekipleri, yan ardndan tarihi mekanda oluan kirliliin giderilmesi için tazyikli suyla temizlik yapt.

Gölde farkl noktalara yerletirilen 36 tüp ile oksijen, 16 ayr bölgede bulunan motorlarla da doal su takviyesi yaplarak suyun normale dönmesi saland.

anlurfa Büyükehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon daresi Genel Müdürü Hamdi Us, AA muhabirine yapt açklamada, yaplan çalmalarn ardndan Balklgölün doal görünüme kavutuunu söyledi.

TEMZLK SONA ERD

Balklgöle doal su ve oksijen takviyeleri yaparak çamurdan arndrdklarn anlatan Us, lk günden itibaren gece gündüz demeden temizlik çalmalarmz sürdürdük. Bugün itibaryla su normal deerlerine ulat ancak çalmalarmz halen devam ediyor. Balklgöl önemli bir deer olduu için de kontrollerimizi her gün rutin bir ekilde sürdürüyoruz. dedi.

Balklgölü ziyaret için Türkiyenin farkl bölgelerinden gelen turistler de balklara yem atarak fotoraf çektirdi.

Adanadan gelen Eralp Akda, fotoraf dernei olarak geldikleri anlurfada kursiyerlerle Balklgölde fotoraf çalmas yaptklarn söyledi.

Balklgölü çok beendiklerini aktaran Akda, çektikleri fotoraflar Adanada sergileyeceklerini dile getirdi.

3 Martda anlurfada etkili olan ya nedeniyle çevredeki sularn akt tarihi Balklgölde tama yaanm, çamurlu sular nedeniyle yüzeyde kirlilik olumutu.

Ana Sayfaya Git