Balkonlar tek yürek!

Ülkenin dört bir yanında vatandaşlar 19.19'da evlerinin cam ve balkonlarına çıkarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Haberler 20.05.2020 - 02:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni tip korona virüse (Kovid-19) kar alnan tedbirler kapsamnda, 19 Mays etkinlikleri bu yl evlere tand.

Atatürkün 19 Mays 1919da kurtulu mücadelesi için Samsuna çkmasnn 101inci yl dönümünde Tüm Türkiye saat 19.19da balkonlarndan stiklal Marn okudu.

ERDOAN DA ELK ETT

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan da tüm yurtta okunan stiklal Marna elik etti. Erdoan paylamnda stiklal Marmz hep birlikte okuyalm. ifadesini kullanrken, paylamdaki videoda ise stiklal Marnn ilk iki ktasn seslendirdii videosuna yer verdi.

ERDOANIN çARISIYLA

Erdoann, 19 Mays Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayram dolaysyla yapt çar üzerine vatandalar, saat 19.19da balkonlara ve pencerelere çkt.

Balkonlar ile pencerelerini Türk bayraklar ve balonlarla süsleyen vatandalar, ellerinde ay yldzl bayraklarla stiklal Marn hep bir azdan büyük bir cokuyla seslendirdi.

stiklal Marnn ardndan ellerindeki Türk bayraklarn sallayan baz vatandalar, slk ve alklar eliinde 101. yl kutlad. Kimi vatandalar evlerinin klarn kapatp açarak görsel ölen olutururken, kimi korna çalarak kutlamalara katld.

STADLARDA AYDINLATILDI

Cumhurbakan Erdoann talimatyla saat 19.19da stanbuldaki statlar da aydnlatlarak seslendirme cihazlarndan stiklal Mar yayn yapld ve ekrandan Türk bayra ile Atatürk fotoraflar gösterildi.

BAKAN KASAPOLU

Türkiyenin 81 ilinde gerçekleen etkinlie Bakan Kasapolu, Ankarada Eryamandaki Türkiye Olimpiyat Hazrlk Merkezinde (TOHM) katld. Saatler 19.19u gösterdiinde Bakan Kasapolu ve beraberindeki 27 milli sporcu, stiklal Marn büyük bir cokuyla söyledi.

stiklal Marnn okunmasnn ardndan açklamalarda bulunan Bakan Kasapolu, bata gençlerin olmak üzere tüm Türkiyenin bayramn kutlayarak, unlar kaydetti: Milli mücadelenin 101. yl. Biliyorsunuz o atlan ilk adm. Yaklan ilk meale sonras o günden bugüne önümüze çkan engelleri bir bir atk. Bu, aziz milletin ne kadar asil ne kadar güçlü ve hiçbir zaman engellenemez bir ruha sahip olduunu gösteriyor. Gönüllerimiz bir olduu müddetçe bu birlik tablosuyla beraberlik ruhuyla her türlü engeli aacamzdan hiçbir üphemiz yok. Milli mücadele ruhuyla gençlerimizle, sporcularmzla, milletimizin tüm fertleriyle, yarnlara olan güçlü yürüyüümüzden asla ve asla hiçbir ekilde üphemiz yok. nallah, yarnlarn Türkiyesi daha aydnlk gençlerimizle birlikte var olacaktr.

Türkiyenin dier illerinde Ramil Guliyev, Nur Tatar Askari, Ecem Güzel, Cenk ldem bata olmak üzere yüzlerce milli sporcu stiklal Mar okuma etkinliine katld. Tesisin etrafndaki binalarda bulunan vatandalar da balkonlarna çkarak stiklal Marnn Bakan Kasapolu ve sporcularla okudu.

Ana Sayfaya Git