Baluken'e, Bakan'a hakaretten para cezası

HDP Grup Başkan vekili İdris Baluken'e yaptığı bir konuşma nedeniyle Sağlık Bakanı'na hakaret ve TCK 301'inci maddesine muhalefet suçundan toplam 12 bin 100 lira para cezası verildi.

Haberler 09.12.2016 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Yardmcs Meral Dan Beta, durumada Salk Bakanlnn müdahil olma isteminin kabul edildiini belirtirek, Bakanln gördüü bir zarar yok, Bakanlk müdahal deil, sank olmalyd dedi.

Kocaeli Kandra Cezaevinde tutuklu bulunan HDPnin Grup Bakan Vekili dris Baluken ile ilgili Mardinde yapt bir konumada nedeniyle TCK/301 maddesinden Mardin 2nci Asliye Ceza Mahkemesinde açlan davann ilk durumas görüldü. Balukenin SEBGS yoluyla katld durumay avukatlarnn yan sra HDP E Genel Bakan Yardmcs Meral Dan Beta da izledi. rnakn Cizre lçesinde hendek-barikat operasyonlar srasnda bir binann bodrumunda kalan kiiler ile ilgili giriimler srasnda Mardine yapt konumadan dolay, Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti devleti, TBMM, hükümet ve devletin yarg organlarn alenen aalamak suçundan 6 aydan 2 yla kadar hapis istemiyle yarglanan Baluken, suçlamalar red etti. Durumada, Balukenin avukatlarnn ses kaytlarnn dinlenmesi, Meclis tutanaklarnn istenmesi ve savunma için süre verilmesi talepleri reddedilirken, Salk Bakanlnn davaya müdahil olma talebi ise kabul etti.

SALIK BAKANINA HAKARETTEN 8 BN 500 LRA PARA CEZASI

Mahkeme, HDP Grup Bakan Vekili dris Balukene, yargland davann ilk durumasnda davaya müdahil olan Salk Bakan Mehmet Müezzinoluna hakaretten 8 bin 500 lira para cezas, TCK 301den ise 6 ay hapis cezas verdi. Mahkeme, 6 ay hapis cezasn sonra 3 bin 600 lira para cezasna çevirerek yarglamay bitirdi.

Karar deerlendiren HDPnin E Genel Bakan Yardmcs Meral Dan Beta, Salk bakanlnn müdahilliinin kabul edilmesinin hukuk garebeti olduunu belirterek, Olayda salk bakanlnn bir zarar yok. Bakanln müdahil olmas yarglamaya müdahaledir. Hatta Cizrede bulunan insanlara gerekli müdahale edilmedii için Salk Bakanl sank olmalyd. Sayn Baluken Mecliste yapt Yaam hakk ile ilgili ayn konumay Mardinde yapt. Bu konumas da Meclis konumalar gibi dokunulmazlk kapsamndadr. Ancak, avukatlarn bütün talepleri red edildi. Karar temyiz edeceiz dedi.

Ana Sayfaya Git