Banka reklamlarına dikkat!

İletişim Uzmanı ve Sosyal Medya Danışmanı Nurhan Demirel, Türk bankalarının logoları ve kurumsal kimlikleriyle sosyal medyada hesap açan dolandırıcıların, sahte sponsorlu reklamlarla vatandaşların hesaplarını boşalttığı uyarısında bulundu.

Haberler 22.02.2019 - 12:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demirel, Türkiyede çok sayda kullancs bulunan sosyal medyann son zamanlarda banka dolandrclarnn merkezi haline geldiini söyledi.

Demirel, sahte banka reklamlarnn büyük tehdit oluturduuna dikkati çekerek, unlar kaydetti:

Dolandrclar, sosyal medya alarnn sunduu sponsorlu yaynlar özelliini kullanarak, oldukça profesyonel grafiklerle hazrladklar reklamlar çok geni kitlelere ulatrabiliyorlar. Bankalarn logolar, kurumsal renkleri ve sloganlarnn kullanld reklamlar gerçeinden ayrt etmekte zorlanan kullanclar, siber dolandrclk maduru oluyorlar.

Sosyal medya alar tarafndan dolandrclk konusunda güvenlik önlemlerinin alnmas gerektiini ifade eden Demirel, Türk bankalarnn logolar ve kurumsal kimlikleriyle sosyal medyada hesap açan dolandrclar, sahte sponsorlu reklamlarla vatandalarn hesaplarn boaltyor. deerlendirmesinde bulundu.

- Sosyal medya, dolandrclarn oyun sahasn geniletiyor

Bilgi Güvenlii Uzman Cumhur Kzlar da sosyal medyada bilgi kirliliinin gün geçtikçe arttn, burasnn dolandrclarn oyun sahasn genilettiini vurgulad.

Bilinçli dijital vatanda olarak sosyal medya kullanrken daha dikkatli olunmasnn önem tadn aktaran Kzlar, her eyin devletten beklenmemesi gerektiini söyledi.

Kzlar, Sosyal medyada karlalan reklamlara baklarak kesinlikle banka bilgileri verilmemeli. Söz konusu kampanyann, ilgili banka ya da kurumun kendi sitesinde olup olmadna baklmal. dedi.

Sosyal medya, banka ve e-posta hesaplarndaki güvenliin iki aamal olarak aktif hale getirilmesi gerektiini vurgulayan Kzlar, kayna bilinmeyen uygulamalarn mobil cihazlara yüklenmemesinin önem tadn bildirdi.

Uygulamalara verilen izinlerle ksa mesajlara, fotoraflara ve daha birçok özel bilgiye erime imkan salandn hatrlatan Kzlar, söz konusu durumlarla karlalmas halinde ilgili mecralara ikayet edilmesinin önem tadn kaydetti.

Kzlar, sosyal medyada yaanabilecek maduriyetleri önlemek için ilgili düzenlemelerin çkarlmas gerektiini de sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git