Bankaların tarıma desteği 120 milyar lirayı aştı

Türk bankacılık sektörü, temmuz sonu itibarıyla tarım alanında faaliyet gösteren şirketlere kredi desteğini geçen yılın sonuna göre yaklaşık 14 milyar lira artırdı. Böylece tarım sektörünün toplam kredi stoku 121 milyar 832 milyon liraya çıktı.

Haberler 21.09.2020 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk bankaclk sektörü, temmuz sonu itibaryla tarm alannda faaliyet gösteren irketlere kredi desteini geçen yln sonuna göre yaklak 14 milyar lira artrd. Böylece tarm sektörünün toplam kredi stoku 121 milyar 832 milyon liraya çkt.

Bankaclk sektörü, Türkiyenin stratejik alanlarndan birisi olan tarma güçlü desteini devam ettiriyor. Özellikle tarm bankacl konsepti ile çiftçilere özel imkanlar ve kredi kolayl sunan bankalar, tarm sektörünün ihtiyaçlarn ve sezonluk nakit akn göz önünde bulundurarak farkl ürünlerle çiftçinin yannda olmay sürdürüyor.

Bankalar, üreticilerin mazot, gübre, zirai ilaç, tohum, fide, yem ve ekipman ihtiyaçlarn karlamak için çiftçilere ve firmalara ön ödemesiz, hasatta ödeme ve esnek ödeme gibi kredi imkanlarnn yan sra anlamal üye i yerlerinden almlar için özel kredi kartlar da sunuyor.

Ana Sayfaya Git