Barış Anneleri: Canları değil nefretleri gömeceğiz

Her türlü tecride karşı mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Barış Anneleri Meclisi ve TJA üyeleri, "Bizler canları değil, nefretleri gömeceğiz" dedi.

Haberler 28.05.2019 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bar Anneleri Meclisi ve Özgür Kadn Hareketi (TJA) üyeleri, sonlandrlan açlk grevi ve ölüm oruçlarna ilikin basn açklamas yapt. Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr il binas önünde yaplan açklamaya, Diyarbakr Milletvekili Saliha Aydeniz de katld.

Bar Annesi Fahriye Bkm öyle dedi; Bir kez daha belirtiyoruz ki yasal haklarn tesisinin tartma ve ayrmcla yer vermeksizin salanmas konusunda gerek yönetsel gerekse de yargsal mercilerin sorumluluklarn yerine getirmeleri hukukun gerei olduu kadar ahlaki bir sorumluluktur. nsani, vicdani, ahlaki, hukuki olmayan bu tecrit bir daha uygulanmamaldr. Hukuki haklarn elde edilmesi için bu kadar ar bedeller ödenmemelidir.

ANNELER BASKILARA MARUZ KALDI

Açlk grevi eylemi yapan çocuklarnn yaam hakkn savunmak için mücadele ettiklerini aktaran Bkm, bu süreçte annelerin hukuki olmayan basklara maruz kaldklarn söyledi. Her türlü tecride kar mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayan Bkm, Bizler canlar deil, nefretleri gömeceiz. Kadna yönelik katliam ve hiçbir tecridi asla kabul etmeyeceiz diye konutu. Bkm, tecridin tamamen kaldrlmas ve Kürt sorunun demokratik yollarla çözülmesi için tüm ulusal, uluslararas dinamikleri onurlu bir barn takipçisi ve mücadelecisi olmaya davet etti.

Ana Sayfaya Git