Barış anneleri tülbent attı!

HDP Diyarbakır İl binası önünde toplanan ve kendilerine Barış anneleri adı veren grup, Gebze ve Kizıltepe'de açlık grevindeki çocukları için nöbet tutmak isteyen annelere yönelik şiddeti protesto aederek, beyaz tülbentlerini yere attı.

Haberler 22.04.2019 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Açlk grevindeki çocuklar için nöbet eylemi gerçekletiren kadnlara yönelik iddet Diyarbakrda protesto edildi. Polisin Gebze ve Kzltepede annelere yönelik sert müdahalesini taktklar beyaz tülbentlerini yere atarak protesto eden Bar Anneleri, çocuklarmz açlk grevinde ve bedenlerini ölüme yatrmlar. Biz anneyiz ve cierimiz yanyor. çocuklarmzn ölmemesi için onlarn sesi oluyoruz dedi.

HABER MERKEZ

Kendilerine Bar Anneleri Diyarbakr Meclisi grubu verenler, Gebze Cezaevi önünde ve Mardinin Kzltepe ilçesinde annelere yönelik sert müdahaleyi protesto etmek için, basn açklamasnda bulundu. HDP Diyarbakr l Örgütü binas önünde yaplan açklamaya, HDP Diyarbakr milletvekilleri Saliha Aydeniz ve Semra Güzel, Özgür Kadn Hareketi (TJA) aktivistleri, HDPli belediyelerin kadn ebakanlar katld.

Açklama yapan Bar Anneleri Diyarbakr Meclisi üyesi Müeer Ülker, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann sk sk dile getirdii Cennet annelerin ayaklar altndadr sözlerini hatrlatarak, yaananlara tepki gösterdi. Ülker, Hani cennet annelerin ayaklarnn altndayd. Hani annelerin hakk vard? Hani annelerin yürei yanmayacakt? Hani anneler alamayacakt? Her insan gibi biz annelerin de haklar vardr. çocuklarmzn sesiyiz. Kanmzn son damlasna kadar çocuklarmzn yolundayz dedi.

CERMZ YANIYOR

Annelere coplarla müdahale edilmesinin suç olduunu ifade eden Ülker, çocuklarmz açlk grevinde ve bedenlerini ölüme yatrmlar. Biz anneyiz ve cierimiz yanyor. çocuklarmzn ölmemesi için onlarn sesi oluyoruz ddiye konutu. Sürdürülen açlk grevlerinin anlamn yetkililerin hala bilmek istemediini ve manipüle ettiklerine öne süren Ülker, Ölmek için bu greve balamadlar. Hapishanelerden tabut çkmasn istemiyoruz. diye konutu.

DREN TOPLUMSALLAMITIR

HDP Diyarbakr Milletvekili Saliha Aydeniz, tecridin tüm Türkiye toplumuna uygulandn ifade etti. Açlk grevcilerinin sesi olmak için açklama yapmak isteyen annelere dönük yaplan sert müdahaleye tepki gösteren Aydeniz, Cezaevlerinde çkacak her bir cenazenin siyasi sorumlusu bugünkü iktidardr dedi. Kürtlerle dümanlk politikasnn Türkiyeye kazandrmadn söyleyen Aydeniz, Kürtlerle dümanlk her geçen gün kaybettiriyor. Yine kaybediyorsunuz uyarsnda bulundu. Konumalarn ardndan kadnlar, annelere dönük polisin sert müdahalesini taktklar beyaz tülbentleri yere atarak protesto etti.

Ana Sayfaya Git