Barış herkesi kucaklayacak?

Güzeloğlu "(Zeytin Dalı Harekatı) Oradaki iş, Türkiye'nin bekasını, bu milletin huzurunu tehdit eden şer odaklarına, iş birlikçilerine karşı dik duruşun mücadelesidir. Oraya barış geldiğinde Kürt, Arap, Türkmen herkese barış gelecek ve bu barış herkesi kucaklayacak"

Haberler 31.01.2018 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçe gezilerini youn bir tempoyla sürdüren Diyarbakr valisi Hasan Basri Güzelolu dün de, Hazro ilçesindeydi. l Emniyet müdürü Tacettin Aslanla beraber ilçeye giden Vali Güzelolu, muhtarlarla yaplan toplantya katld. lçe Halk Eitim Merkezi salonunda yaplan toplantya Kaymakam Yusuf Osman Dikta, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, il ve ilçe kurum müdürleri ve ilçeye bal 31 mahallenin muhtarlar katld.

Protokol karlamasnda çocuklar tarafndan Vali Güzeoluna çiçek verilirken, kolonya ve çikolata ikram edildi. çocuklar tarafndan yaplan scak karlama sonras Vali Güzelolu, çocuklarla bir süre sohbet edip çocuklar öperek teekkür etti. Vali Güzelolu daha sonra toplantnn yaplaca salona geçti.

Açl konumasn yapan Kaymakam Yusuf Osman Dikta, ilk defa ilçede böylesine geni kapsaml ve geni katlml bir toplant yapld ifade ederek toplantya katlmlarndan dolay Vali Güzeloluna teekkür etti. lçe hakknda bilgiler veren Dikta, 1954 ylndan beri ilçe olan Hazronun toplam 31 mahallesi olduunu ve en büyük sorunlarnn ilçe merkezinde konut sknts olduunu söyledi.

NSANI YAATABLMEK çN

l Valisi Güzelolu ise, kente bal 17 ilçede vatandalar ve muhtarlarla bir araya geldiklerini söyledi. Devletin gayesinin insan yaatmak olduunu dile getiren Güzelolu, bu uurda çaltklarn, vatandan hak, hukuk ve hizmet beklentisinin kendileri için en önemli ve öncelikli konu olduunu vurgulad.

Güzelolu, Her eyin en iyisine layk bizim insanmz ama maalesef alt yapdan balayarak, yol, kanalizasyon, içme suyu gibi baz alanlarda hala insanmza yakmayan, Hazroya yakmayan tablolar karmzda duruyor. Bunu kabul etmemiz, bununla yaamaya devam etmemiz mümkün deil. diye konutu.

YILLAR ZYAN EDLMTR

Halka hizmet konusunda yllarn ziyan edildiine dikkati çeken Güzelolu, sözlerini öyle sürdürdü: hanet örgütleri, onlarn destekçileri bu milletin kalknmasnn, gelimesinin, insanlarn güzele erimesinin önüne engel çektiler. Bunun en canl ahidi sizsiniz. Nerede milletin hayrna, insann kalknmasna ve gelimesine dönük bir hizmet varsa önünde durup o ii sabote ettiler. Kan ve gözya döktüler ama hamdolsun hepsi ihanetin ve bu millet ile devletin önünde durmann bedelini ödediler, ödeyecekler. Ad ister PKK ister FETÖ olsun hiçbiri içte ve dta bu büyük yürüyüümüzü durduramad, durduramayacak. man ve inançla kararl yürüyüümüz ilelebet Allahn izniyle devam ediyor ve devam edecek. Ülkenin her köesinde olduu gibi Diyarbakrn her köesine de bar, esenlii getireceiz.

BARI HERKES KUCAKLAYACAK

Vali Güzelolu, TSKnn Suriyenin Afrin bölgesinde yürüttüü Zeytin Dal Harekatna deinerek, snr ötesinde ihanetin ve i birlikçilerinin yuvaland yerlerde mücadelenin devam ettiini dile getirdi.

Olayn çarptlarak, açk gerçein gözden kaçrlmaya çalldn belirten Güzelolu, unlar kaydetti: Oradaki i, Türkiyenin bekasn, bu milletin huzurunu tehdit eden er odaklarna, i birlikçilerine kar dik duruun mücadelesidir. Oraya bar geldiinde Kürt, Arap, Türkmen herkese bar gelecek ve bu bar herkesi kucaklayacak. Bugün gittiimiz her yerde adaleti, bar, huzuru ve güveni temin ve tesis eden bir anlay temsil ediyoruz. Bu kararllkla yolumuza devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git