Barış Pınarı Harekatı bölgesinde teröristler, teslim olmaya başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen Barış Pınarı Harekatı ile teröristlerden temizlenen Resulayn'da, Suriye Geçici Hükümeti'nin yaptığı 'af' çağrısının ardından PKK/YPG'li teröristler teslim olmaya başladı. Teslim olan teröristler, kendilerine iyi davranıldığını belirterek, terör örgütü tuzağına düşmüş kişilere silahlarını bırakmaları çağrısında bulunurken, Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Abdurrahman Mustafa, "Terör örgütünden ayrılarak teslim olanlardan suça bulaşmamış olanları serbest bırakıyoruz" dedi.

Haberler 17.12.2019 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriye Geçici Hükümet Babakan Abdurrahman Mustafa, geçen 4 Aralk günü Bar Pnar Harekat ile teröristlerden arndrlan Resulaynda açklama yaparak teröristlere silah brakmalar çarsnda bulundu. Mustafa, terör örgütünden ayrlarak teslim olanlarn adalet önüne çkarlarak yarglanacan ve suça bulamadklarnn belirlenmesi durumunda serbest braklacan söyledi. Mustafann açklamasnn ardndan PKK/YPG terör örgütü saflarnda bulunan 30 kii silahlarn brakarak Resulayn bölgesinde bulunan TSK ve Suriye Milli Ordusu askerlerine teslim oldu. Teslim olan teröristlerden 4ü yaplan yarglamalar sonunda suça bulamad belirlenince bugün serbest brakld.

TESLM OLANLARLA BASIN AçIKLAMASI

PKK/YPG saflarna zorla dahil edilen ve suça karmadklar için serbest braklan 4 kii bugün Suriye Geçici Hükümeti Babakan Abdurrahman Mustafa ile birlikte gazetecilere açklama yapt. Resulaynda daha önce teröristler tarafndan istihbarat binas olarak kullanlan ancak Bar Pnar Harekatnn ardndan Resulayn Askeri urta Merkezine dönütürülen binada açklama yapan Abdurrahman Mustafa, 4 Aralk günü zorla terör örgütü saflarna dahil edilmi kiilere yönelik af çars yaptklarn hatrlatt. çar sonras Bar Pnar Harekat bölgesinde bulunan terör örgütüne katlm olan baz kiilerin gönüllü olarak teslim olduunu vurgulayan Mustafa öyle dedi:

Tüm bileenleriyle vatanmz yeniden imar etme önemine inanarak; Suriye Geçici Hükümeti olarak 4 Aralk tarihinde bir af çars yaynlayarak, Bar Pnar Harekat kapsamnda Fratn dousunda kurtarlan bölgelerde yaayan aldatlarak veya zor kullanlarak terör örgütlerinin saflarna katlan ve elleri kana bulanmayan vatandalara, silahlarn brakarak emniyet güçlerine müracaat ederek kendilerinin ve aile bireylerinin güvenli bir ekilde evlerine dönülerini salamalar çarsnda bulunmutur. Birçok evladmzn bu çarya olumlu ekilde yaklamas nedeniyle insani giriimimizi hayata geçirme ve vatandalarma kar sorumluluklarmz çerçevesinde gönüllü olarak teslim olanlar ve elleri kana bulanmad adli makamlarmzca ispatlanan vatandalar serbest braklacaktr. Evlerine dönerek Suriyeli kardeleriyle terörün neden olduu ykm yeniden imar etmek amacyla bugün ilk grup serbest braklacaktr. Vatandalarmzn güvenliini salamak için gece gündüz nöbet tutan emniyet güçleri ve milli ordumuz nerede olursa olsun terörle mücadele etmeye devam edecektir.

BR AN ÖNCE TESLM OLUN

Teslim olan ve yaplan yarglama sonunda eli kana bulanmad belirlenen PKK/YPG saflarna zorla katlm olan 4 kii, açklamann ardndan serbest brakld. Terör örgütüne zor kullanlarak dahil edildiklerini belirten 4 Suriyeli, PKK/YPG basksyla hala örgütte yer alanlara da teslim olmalar tavsiyesinde bulunarak, Bize gayet iyi baktlar ve adaletli ekilde yargladlar. Suça bulamadmz anlalnca de serbest brakldk. PKK/YPGnin kandrarak veya zor kullanarak saflarna katt dier kardelerimizin bir an önce teslim olmalarn istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git