Barış yemeğine beş bin katılım!

Mardin'de yaşayan Kızılboğa ile Aslanhan aileleri arasında 5 yıldır süren husumet, 5 bin kişinin katımıyla verilen barış yemeği ile sonlandırıldı.

Haberler 24.02.2020 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde, 2015 ylnda, Kzlboa ile Aslanhan aileleri arasnda balayan husumet, bölgedeki kanaat önderlerinin giriimiyle barla sonland. Aileler için bugün merkez Artuklu ilçesine bal Ortaköy Mahallesinde bar yemei düzenlendi. Yemek programna Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yaman, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Cevdet Ylmaz, AK Parti Mardin milletvekilleri eyhmus Dinçel ile Cengiz Demirkaya, Kzlboa ve Aslanhan ailelerinin de bulunduu 5 bin kii katld. Kuran- Kerim okunmasyla balayan bar yemei, l Müftüsü smail çiçekin yaptrd dua ile devam etti.

Bar yemei programnda konuan AK Partili Ylmaz, aileleri bir araya getirerek, bara katk sunan herkese teekkür etti. Barn, birlik ve beraberlie katk sunduunu anlatan Ylmaz, Hiçbir zaman olmasn istemediimiz hadiseler cereyan edebiliyor. Bunun daha büyük kötülüklere yol açmasna engel olmamz gerekiyor. Bu güzel davrann bakalarna örnek olmasn temenni ediyorum. Bu tür hadiselere inallah güzel örnek olur. Kardeliimizin, birliimizin, beraberliimizin devam etmesi ve güçlenmesi için bunlar gerçekten örnek davranlardr dedi.

Konumann ardndan husumetli aileler, dualar eliinde protokol huzurunda tokalap, sarlarak, bart. Bar yemeinde, davetlilere, 2 ton et ile 3 ton pirinç ikram edildi.

Ana Sayfaya Git