Barışı birlikte talep etmeliyiz

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu "Çocuğu dağa giden anneler, askerde çocuğunu kaybeden anneler, hepimiz, barışı talep etmekten başka bir şey yapmamalıyız. Çatışmayla, tankla, topla biz bu işi bitireceğiz dememeli kimse. İşte bitmiyor. İşte analar ortalıkta, sağda solda çocuklarını arıyor"

Haberler 11.09.2019 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerliolu, çocuklar daa kaçrlan Diyarbakr annelerinin, HDP Diyarbakr l Bakanl önünde balatt oturma eylemine ilikin, herkesin bar talep etmesi gerektiini belirterek, çatmayla, tankla, topla biz bu ii bitireceiz dememeli kimse. te bitmiyor. te analar ortalkta, sada solda çocuklarn aryor. dedi.

Gergerliolu, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, 5 Haziranda Kocaeli çayrovadaki bir tekstil fabrikasnda meydana gelen, 3ü Suriyeli 1 Afgan içinin hayatn kaybettii yangnla ilgili gelimeleri aktard.

Yangnn üzerinden üç ay geçmesine ramen ilgili kurumlarn herhangi bir açklama yapmadn savunan Gergerliolu, yangna ilikin, bilirkii heyeti raporuna kendi imkanyla ulatn söyledi.

Gergerliolu, Rapor, i kazas denilen i cinayetlerinin Türkiyede ne kadar vahim olduunu gösteriyor. dedi.

çocuklar daa kaçrlan annelerinin, HDP Diyarbakr l Bakanl önündeki oturma eylemine ilikin ise Gergerliolu, Diyarbakrdaki annelerin, HDPden, daa çkartlan çocuklarn istediklerini dile getirdi.

Gergerliolu, u ifadeleri kulland:

Bu annelerin hepsinin acsn çok yakinen anlyorum. Bu ilerin çözümü, topyekun bir çözümdür. çocuu daa giden anneler, askerde çocuunu kaybeden anneler, hepimiz, bar talep etmekten baka bir ey yapmamalyz. Bu talepler, bu konunun ne kadar tartlmas gerektiini söylüyor. Biz bu konuyu tartmalyz, kimse bunu sümen alt etmemeli. çatmayla, tankla, topla biz bu ii bitireceiz dememeli kimse. te bitmiyor. te analar ortalkta, sada solda çocuklarn aryor. Biz diyoruz ki bu mesele bitsin, her annenin acs bitsin. Ülkede anayasa ve hukuk hakim olsun. Kürt meselesini adil bir ekilde gelin çözelim. Hiçbir genç hayatn kaybetmesin. Ne daa çkan çocuk ne de askere giden genç hayatn kaybetsin.

Ana Sayfaya Git