Barınakta vahşet!

Yolsuzlukla gündeme gelen Hayvan Barınağı bu kez bakımsızlıktan ölen köpeklerle gündeme geldi. Barınak'taki vahşeti, Avusturya'da yaşayan Hayvansever ortaya çıkardı. İhbara rağmen vahşete göz yumulması üzerine, Diyarbakır'a geldi.

Haberler 30.07.2019 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hayvansever Filiz Kaya, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Hayvan Barna ve Rehabilitasyon Merkezinden Kat Atk Aktarma stasyonuna gönderildiini ve bakmszlktan öldüünü iddia ettii poetlerdeki ölü köpeklerin görüntüsünü cep telefonuyla kaydetti. Görüntüleri basnla paylaan Kaya Araçta bir sürü ölü köpek vard. Maalesef yavru köpekler parçalanm. Ya açlktan ya da hiçbir bilgisi olmayan veterinerden dolay ölüyorlar. Artk bu katliama dur denilmesi gerekiyor dedi.

- Belediyeden açklama

Olayla ilgili l Emniyet Müdürlüü ekiplerince inceleme balatld. Büyükehir Belediyesi Salk leri Daire Bakan Vahap Saçakldr da hayvanlarn öldürüldüü iddiasnn gerçei yanstmadn, görüntülenen hayvanlarn bouurken birbirini öldürdüklerini savundu. ddialar üzerine hayvan ölülerini incelenmek üzere Elaza göndereceklerini belirten Saçakldr, otopsi sonucunu daha sonra basnla paylaacaklarn ifade etti. Saçakldr, Askeriyeden günde üç öün yemekler alnyor, arndrlarak hayvanlara veriliyor. dedi.

Diyarbakrl hayvansever bir kadn, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Hayvan Barna ve Rehabilitasyon Merkezinden Kat Atk Aktarma stasyonuna gönderildiini ve bakmszlktan öldüünü iddia ettii poetlerdeki ölü köpeklerin görüntüsünü cep telefonuyla kaydederek, basnla paylat.

Avusturyada yaayan hayvansever Filiz Kaya, yaklak 1,5 ay önce Diyarbakr Büyükehir Belediyesine ait barnakta hayvanlara iyi baklmad ihbarn ald. Bu konuda belediye yetkilileriyle görüen Kaya, artlarda iyiletirme yaplaca sözünü ald.

artlarn düzelmediini ve hayvan ölümlerinin arttn örenen Kaya, geçen hafta yeniden Türkiyeye geldi.

Ölü köpeklerin ehitlik Mahallesinde bulunan Kat Atk Aktarma stasyonuna götürüleceini örenen Kaya, söz konusu istasyon önünde bekledi.

stasyona giren aracn kasasndaki poetleri açan ve ölü köpekleri gören Kaya, görüntüleri cep telefonu ile kaydetti.

- Bu katliama dur deyin

Görüntüleri basnla paylaan Kaya, yapt açklamada, geçen hafta 50den fazla ölümün gerçekletiini, sadece bir günde ise 15 ölüm olduunu örendiini söyledi.

Kapsnda 2 saat bekledii Kat Atk Aktarma stasyonuna gelen aracn içindeki poetlere baktn anlatan Kaya, Araçta bir sürü ölü köpek vard. Maalesef yavru köpekler parçalanm. Aç olduklar için yavrular yemiler. dedi.

Kaya, hayvan ölümlerinin çok ac bir durum olduunu dile getirerek, geçen hafta belediye yetkilileriyle görütüünü, kendisine bu konuda iyileme olacann söylendiini aktard.

Ya açlktan ya da hiçbir bilgisi olmayan veterinerden dolay ölüyorlar. diyen Kaya, unlar ileri sürdü:

Ksrlatrma yapamyor, bu hayvanlar üzerinde kendilerini gelitirmeye çalyorlar. Fazla anestezi veriyorlar veya kan kaybndan ölüyorlar. Bir günde 50 köpein ölmesi ne demek? Bu korkunç bir rakam. Artk bu katliama dur denilmesi gerekiyor. Hayvanlar umurlarnda deil, vicdan, merhamet olmad için fark etmiyor. Orada zehir elime geçti. Ankaraya tahlil için gönderdim. Maalesef çok kuvvetli bir zehir çkt.

Olayla ilgili l Emniyet Müdürlüü ekiplerince inceleme balatld.

- Belediyeden açklama

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Salk leri Daire Bakan Vahap Saçakldr da hayvanlarn öldürüldüü iddiasnn gerçei yanstmadn, görüntülenen hayvanlarn bouurken birbirini öldürdüklerini savundu.

ddialar üzerine hayvan ölülerini incelenmek üzere Elaza göndereceklerini belirten Saçakldr, otopsi sonucunu daha sonra basnla paylaacaklarn ifade etti.

Barnaktaki hayvanlarn aç brakld iddiasnn da doru olmadn dile getiren Saçakldr, Askeri tesislerle protokol yapld. Günde üç öün yemekler alnyor, arndrlarak hayvanlara veriliyor. Ayrca kendi bütçemizden mama alyoruz. Bu barnak 10 yl önceki barnak. Tarm ve Orman Bakanlna bal Milli Parklar ube Müdürlüüyle ortak proje yapld. O alan daha modern hale getireceiz. Ayrca ehrin 110 noktasna yem ve su kaplar brakacaz. Bu ehri hayvan dostu kent yapma amacndayz. Hayvan mezarl projemizi meclisimizden geçirip uygulamaya alacaz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git