Barajı 2 parti geçiyor

Türkiye, son günlerde hem iç hem de dış politikalarda hareketli günler geçiriyor. Bu hareketlenmeyle birlikte anket şirketleri de yaptırdıkları anketlerin sonuçlarını bir bir açıklıyor. Son anket sonucu Metropoll'den geldi. Metropoll'ün anketinde, son seçimlere göre tüm partilerin oy oranlarında düşüş görüldü. Barajı ise AK Parti ve CHP geçiyor.

Haberler 10.12.2019 - 01:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Metropoll aratrma irketi son yapt ankette Bu Pazar milletvekili seçimi olsa, hangi siyasi partiye oy verirsiniz? diye sordu.

DKKAT çEKEN DETAYLAR

Ortaya çkan anket sonuçlarnda dikkat çeken detaylar olduu görüldü. Sonuçlar Metropoll aratrma irketinin resmi Twitter hesabndan paylalan ankete göre tüm partilerin oy oranlarnda 24 Haziran 2018 Milletvekili seçimlerine göre düü görülürken, Ak Parti yüzde 33.4 ile birinci parti oldu. AK Partiyi yüzde 19.1 ile CHP, yüzde 9.7 ile HDP, yüzde 8.7 ile MHP, yüzde 7.7 ile Y Parti ve yüzde 0.7 ile Saadet Partisi takip etti.

BR ÖNCEK SEçME GÖRE DÜTÜLER

Anket sonuçlarna bakldnda, 24 Haziran 2018 tarihinde yaplan Milletvekili Seçimlerine göre tüm partilerin oy oranlarnn azald görülüyor.

METROPOLÜN EKM AYI ANKETNE GÖRE KASIM AYINDA DÜÜ GÖSTEREN PARTLER VAR

Metropollün Ekim aynda yaptrd anket sonuçlarna göre de; Kasm aynda AK Parti, MHP ve Saadet Partisinin oylarnn bir miktar dütüü, HDP, CHP ve Y Partinin ise oylarnn bir miktar artt görünüyor.

Ana Sayfaya Git