Barış pınarında PKK operasyonu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 22 Ekim 2019'da varılan Soçi mutabakatından bugüne kadar Barış Pınarı bölgesine sızma girişimindeki 998 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Haberler 24.06.2020 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, Silahl Kuvvetlerin kutsal vatan topraklarnn güvenlik ve bütünlüü ile 83 milyon vatandan huzur ve güvenliini hedef alan her türlü tehdit ve tehlikeye kar, yurt içinde ve snr ötesinde, uluslararas hukuk ve anlamalardan kaynaklanan hak ve menfaatleri büyük bir azim ve kararllkla korumaya devam ettii belirtildi.

Bar Pnar bölgesinde son bir ayda 13 taciz/saldrnn gerçekletiinin ifade edildii açklamada, u bilgiler paylald:

15i son bir ay içerisinde olmak üzere, 22 Ekim 2019da imzalanan Soçi mutabakatndan bugüne, Bar Pnar bölgesine szma giriiminde bulunan toplam 998 PKK/YPGli terörist etkisiz hale getirilmitir. Ayrca, PKK/YPG terör örgütü tarafndan el yapm patlaycya (EYP) dönütürülmü 134 adet havan mühimmat ile 106 adet anti-personel mayn, 2 adet anti-tank mayn, 28 adet havadan atlan mayn ve plastik kap içerisinde çelik bilyeler kullanlarak yaplm 61 adet EYP ele geçirilerek imha edilmitir.

- Toplam 161 kilometre uzunluunda tünel kullanlamaz hale getirildi

Açklamada, bomba imha timlerinin bugüne kadar toplam 3182 mayn/EYPyi etkisiz hale getirdiine dikkat çekilerek, unlar kaydedildi:

Bar Pnar bölgesinde kahraman komandolarmzca 10 Haziranda tespit edilen tünelle birlikte toplam 161 kilometre uzunluundaki 1433 tünel kullanlamaz hale getirilmitir. PKK/YPG terör örgütü tarafndan, Tel Rfat bölgesinden, Frat Kalkan ve Zeytin Dal Harekat alanlarna son bir ay içerisinde 62 taciz/saldr gerçekletirilmi, bu saldrlara meru müdafaa kapsamnda misli ile karlk verilmi, 10 PKK/YPGli terörist etkisiz hale getirilmitir. Bar Pnar, Zeytin Dal ve Frat Kalkan bölgelerinde 17 PKK/YPGli terörist, hain planlarn gerçekletiremeden yakalanmtr. Etkin, caydrc ve saygn vasflar ile harekata hazr olan Türk Silahl Kuvvetleri, ülkemizin savunma ve güvenlii için inanç, sabr ve fedakarlkla, kendisine tevdi edilen her türlü görevi baarma azim ve kararllndadr.

Ana Sayfaya Git