Barışçıl demokratik siyasette ısrar edeceğiz

DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Merkez Yürütme Kurulu toplantısından sonra yapılan açıklamada, Türkiye'nin eşit ve özgür vatandaşları konumuna varana kadar demokratik mücadenin sürdürüleceği bildirildi. Açıklamada, "Üzerimizde baskı düzeyi neye varırsa varsın boyun eğmeyeceğiz. Türkiye'nin temel sorunları ve Kürt sorunun çözümünde barışçıl demokratik siyasette ısrar edeceğiz" denildi.

Haberler 02.12.2016 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yürütme Kurulu toplantsn Diyarbakrda yapan DBP, toplantnn sonuç bildirgesini basn açklamas ile kamuoyu ile paylat. AK Parti hükümetinin içe ve da yönelik politikasnn, Türkiyeyi ciddi açmazlarla kar karya brakt savunulan açklamada u ifadelere yer verildi:

Ortadou politikas iflas etmitir. AB ile ilikileri çkmaza sokmutur. Ekonomi iflas eder duruma gelmitir. Sava harcamalar ekonomiyi bitirme noktasna getirmitir. AKPnin siyasette ve uluslararas ilikilerde taknd otoriter tutumu dünyann önemli güç merkezlerinde ve uluslararas kamuoyunda güven kaybna yol açm ve endie ile izlenmektedir.

GEçMTE BOYUN EMED, BUGÜN DE EMEYECEK

DBP bildirisinde, içeride Kanun Hükmünde Kararnamelerle ile iç hukuk ve evrensel hukukun hiçe sayld ve adeta hukukla alay eden bir pozisyona girilmi bulunduu kaydedilerek, öyle denildi:

Hafzalarda yer edinen bir baka gerçek daha var o da Kürt halk zulme kar geçmite boyun emedi bugün de boyun emeyecekler, Türkiyenin eit ve özgür vatandalar konumuna varana kadar demokratik mücadelelerini sürdüreceklerdir. Üzerimizde bask düzeyi neye varrsa varsn boyun emeyeceiz. Türkiyenin temel sorunlar ve Kürt sorunun çözümünde barçl demokratik siyasette srar edeceiz.

Açklamada, Adanann Alada ilçesindeki kz örenci yurdunda çkan yangnda yaamn yitiren 11 kz örenciye Allahtan rahmet ailelerine basal, yarallara da acil ifalar dilei vurguland. Olayn aydnlatlmas ve sorumlularn hak ettikleri cezaya çarptrlmalar istendi.

Ana Sayfaya Git