Barışı böyle sağladılar!

Aralarında husumet bulunan aileler, sosyal mesafeye uyup maske takarak barıştı

Haberler 20.05.2020 - 02:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesinde aralarnda husumet bulunan amca çocuklar, ilçenin ileri gelenlerinin araya girmesi ile bart. Bar törenine katlan taraflar, korona virüs tedbirleri kapsamnda sosyal mesafeyi korurken, maske takmay da ihmal etmedi.

Bismil ilçesinde 5 ay önce arazi anlamazlndan dolay Bozçal ailesinin amca çocuklar arasnda çkan kavgada bir kii yaralanmt. Amca çocuklar arasnda balayan husumet kentin ileri gelenlerinin araya girmesi ile barla sonuçland. Bismil lçe Müftülüünün konferans salonunda sosyal mesafe kurallarna uyarak bir araya gelen amca çocuklar lçe Müftüsü Ahmet Durmuun da aralarnda olduu bar heyeti ve kanaat önderleri önünde Kuran- Kerimin altnda geçerek bart.

Her iki aileyi kutlayan bar heyeti bakan olan ayn zamanda HÜDA-PAR lçe Bakan Ali Bilmez, olayn büyümesini önlemek için her iki taraftan da ricada bulunduklarn, taraflarn da ricalarn krmayarak bartn söyledi.

SOSYAL MESAFEL BARI

Bismil lçe Müftüsü Ahmet Durmu da Bizler burada peygamberimizin sünnetini uyguluyoruz. Kendisi de öyle durumlarda aileleri bartrmak için çaba sarf eder ve barn kalc kalmas için urard. Bizlerde madem Allah için buraya bir araya geldik o zamandan bir daha böyle bir durum olmamas için herkes bu gün olduu gibi elini tan altna koysun. Hatalarn peine düen deil de af eden fedakarlk yapanlardan olalm. Bara katks olan herkesten Allah raz olsun. Kuran aranzdadr. Hiç kimse bu sulhu bozacak, zarar verecek herhangi bir tavr içerisinde girmeyecek. Bu sözü her iki taraftan aldk, hiç kimse hiç kimseye ihanet etmeyecek. Allah birliimizi, beraberliimizi daim klsn dedi.

Dualarn okunmas ve konumalarn ardndan, her iki aileye mensup kiiler korona virüs tedbirleri kapsamnda kucaklamayarak Kuran- Kerimin altnda geçip bart.

Ana Sayfaya Git