Barıştıran aşiret!

Metina aşireti 7 ayda 30 kan davalı ve husumetli aileyi barıştırdı. Oluşturulan komisyon husumetlere anında müdahale ediyor.

Haberler 06.11.2017 - 08:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye genelinde 1,5 milyon nüfusu bulunan Metina aireti, kurduu dernekle harekete geçerek, 7 ayda 30 kan daval ve husumetli aileyi bartrd. Dernek Bakan Aydn Pirinççiolu, kurduklar komisyonun her zaman hazr kta olduunu belirterek, husumetlere annda müdahale ettiklerini dile getirdi.

Nüfusunun büyük bir bölümü Güneydou Anadolu Bölgesinde bulunan ancak Türkiye genelinde 1,5 nüfusa sahip olan Metina aireti, nisanda Metina Yardmlama ve Eitim Dernei (Metina-Der) adyla bir dernek kurdu. Kurulduu günden bu yana özellikle toplumsal yaralara merhem olmaya çalan dernek, 7 ayda bölgedeki 30 kan daval ve husumetli aileyi bartrd. Dernein Genel Bakan Aydn Pirinççiolu, bölgede youn bir nüfusa sahip olduklarn belirterek, Bölgemizde ve corafyamzda youn bir aile nüfusuna sahip olduumuz için bir ihtiyaç olduu kansna vararak derneimizi kurduk. Nüfusumuz, Anadolunun her tarafnda olmakla beraber youn olarak Güneydou Anadolu Bölgesinde olmak üzere 1 buçuk milyona yakn dedi.

30 akraba birleip annda müdahale edebiliyoruz

Dernek kurulur kurulmaz çok youn bir taleple karlatklarn anlatan Pirinççiolu, Dou ve Güneydouda bir sürü skntlar var. Gerek husumetler, gerek kan davalar konusunda çok güzel ilere imza attk. Bunlar bizim bölgenin kanayan yaras. çok sradan olaylardan bile kan davalar balayabiliyor. Bu konuda biz bölgede büyüklerimizle, aklselim insanlarla, i adamlarmzla beraber bir komisyon kurduk. Sürekli irtibat halindeyiz. Annda müdahale edebiliyoruz. Metinallarn yaad bütün bölgelerde 7 gün 24 saat bize ulaabilirler. Hazr kta gibi bir mesajla 25-30 araba birleip hemen olaya müdahale edebiliyoruz. Bir nevi sosyal bir görev yapyoruz. Bir olay çkmamas için elimizdeki bütün imkanlar seferber edebiliyoruz. Geçmi olaylar dahi olsa çözmeye gayret ediyoruz. Bu konuda çok olumlu tepkiler alyoruz. Özellikle i adamlarmzn, yönetimdeki arkadalarmzn çok destei oluyor. Bu kadar ksa sürede kurulmamza ramen kan daval ve husumetli 30 aileyi büyüklerimizle birlikte bartrmay baardk. Bunlar toplumsal yaralarmzdr. Biz bunlarn önüne de geçmeye çalyoruz. Bununla beraber bölgede, özellikle Diyarbakrda Metina ailesi olarak dier konularda da çalmalar yapyoruz. Salk alannda olsun, eitim alannda olsun arkadalarla beraber el atp çözmeye çalyoruz. Bu çalmalar sadece bizim aileye mahsus deil. Geçen bayram binden fazla aileye yardmda bulunduk. Ayrm gözetmeksizin yardm etmeye çalyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git