Barkodlu uygulama

Diyarbakır'da jandarma ekipleri ilk kez barkod okuyucu cihaz kullanarak kimlik kartları üzerinden kontrol edilen kişilerin bilgilerine kısa sürede ulaştı.

Haberler 21.04.2018 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda jandarma ekipleri ilk kez barkod okuyucu cihaz kullanarak kimlik kartlarnn çipinden, çipli kimlik kartlar ve ehliyetlerini kontrol ettikleri kiilerin bilgilerine ksa sürede eriti.

Jandarma ekipleri, ülke genelinde emniyet, asayi ve kolluk hizmetlerinin kalitesini artrmak üzere balatlan yeni uygulamayla GBT sorgulamalarn barkod okuyucu cihaz üzerinden yapt.

çipli kimlik kartlar üzerindeki barkod ve yeni ehliyetler üzerindeki karekodlar okutularak bilgiye daha hzl, kesintisiz, ve güvenilir ekilde ulalmasna imkan salayan cihaz Diyarbakr-anlurfa karayolu üzerinde bulunan Pirinçlik Jandarma Karakolu Komutanl önünde ilk kez uyguland.

BNBAI çORAPCI KONUTU

Kayapnar lçe Jandarma Komutan Binba Cokun çorapç, sistemin vatandan zaman kaybn önlemesi açsndan önemli bir yenilik olduunu belirtti.

çorapç, ülke genelinde yürütülen uygulamalarda yaplan kimlik sorgulamalar esnasnda bilgi giriini hzlandrmak, yanl veri giriini engellemek, hizmet kalitesini artrmak maksadyla kullanlan tablet bilgisayarlara entegre edilen sistem ile yeni nüfus cüzdanlarndaki barkod ve ehliyetlerdeki karekodlar üzerinden anlk ve hzl sorgulama yapldn aktard.

Aranan ahs ve sahte kimlikle ilgili uyarlarn sistem sayesinde hzla tespit edildiini ifade eden çorapç, Bu, vatandamzn zaman kaybn en aza indiren bir uygulama. dedi.

6 BN ARAç GEç OLDU

Söz konusu bölgedeki uygulama noktasndan günde 5-6 bin aracn geçi yaptna iaret eden çorapç, Özellikle bir otobüsteki vatandalarmz için ortalama bekleme süresi 15-20 dakika. Bu sistem sayesinde bu süre 5 dakikaya dümektedir. diye konutu.

Kimlik sorgulamas yaplan otobüsün oförü Aydn Karabulut, zaman kaybn azaltan uygulamadan memnuniyet duyduklarn belirtti. Vatandalardan Gökmen Börü ise uygulamann uzun süre beklemenin önüne geçtiini anlatarak, bunun ideal olduunu aktard.

Ana Sayfaya Git