Baro yönetimi yürüyecek?

Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi’nin katledilişinin dördüncü yıl dönümünde Adliye'den Dört Ayaklı Minare’ye cübbeli yürüyüş gerçekleştirecek.

Haberler 09.11.2019 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Barosu, öldürülen bakanlar Tahir Elçinin faillerinin bulunmas ve yarglanmas için her hafta Diyarbakr Adliyesi önünde gerçekletirdii Tahir Elçi nsan Haklar Kürsüsü etkinliinin 201incisini gerçekletirdi. Em te ji br nakin/Seni unutmayacaz yazl pankartn açld etkinlie bir grup avukat katld.

Etkinlikte konuan Diyarbakr Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Karahan, öldürülen bakanlar Tahir Elçinin katillerinin bulunmas, arkasndaki güçlerin tespit edilerek yarg önünde hesap vermeleri için her hafta toplandklarn belirtti. Karahan, Elçinin ar insan hakk ihlallerinde madurlarn hakkn ve hukukunu koruyan bir avukat olduunu dile getirdi.

ANMA ETKNLKLER DÜZENLENECEK

Ölümünün dördüncü yl dönümünde Tahir Elçi Vakf ile ortak anma etkinlikleri için hazrlklar yürüttüklerini kaydeden Karahan, 28 Kasmda saat 10.00da Diyarbakr Adliyesinden Elçinin katledildii Dört Ayakl Minareye doru cübbeli bir yürüyü gerçekletirileceini belirterek, tüm hukuk camias ve insan haklar savunucularna katlm çarsnda bulundu. 29 Kasmda ise gerçekletirilecek Adalet Nöbeti içinde tüm barolara destek çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git