Barolar çobanlara yapılan işkenceyi yerinde inceledi

Diyarbakır, Van ve Hakkâri baroları Şemdinli’de yaşanan işkence vakasını yerinde incelediler.

Haberler 03.06.2018 - 11:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

emdinlide çobanlara yaplan ikenceyi yerinde inceleyen heyet adna Hakkri Baro Bakan Av. Zeydin Kaya, Van Barosu Bakan Av. Murat Timur ve Diyarbakr Barosu Bakan Av. Ahmet Özmen basna ksa bir bilgilendirme yaparak, yaananlarn açk bir ikence ve kötü muamele olduunu ifade ettiler.

Konuya ilikin Diyarbakr Barosunun internet sayfasnda yer alan haberde unlara yer verildi:

31 Mays 2018 tarihinde Hakkri ili emdinli ilçesi Kurgan Köyü Yufkal mezrasnda hayvan otlatan köylülere kolluk kuvvetleri tarafndan ikence ve kötü muamele yaplmas olayna ilikin Diyarbakr Barosu, Van Barosu ve Hakkri Barosu Bakan ve Yönetim Kurulu üyeleri 02.06.2018 tarihinde inceleme, gözlem ve raporlama için olayn yaand Yufkal Mezrasna gitmitir.

kence ve kötü muameleye maruz kalan köylüler ve olayn tanklarndan detayl bilgiler alnmtr. Köyde yaplan gözlem ve tespitlerden sonra emdinli ilçe merkezine gidilmitir. emdinli ilçesinde Hakkri Baro Bakan Av. Zeydin Kaya, Van Barosu Bakan Av. Murat Timur ve Diyarbakr Barosu Bakan Av. Ahmet Özmen tarafndan basna ksa bir bilgilendirme toplants yapmtr.

Her üç Baro Bakan da yapm olduklar açklamada; yaananlarn açk bir ikence ve kötü muamele olduunu bu ve benzeri olaylarn son zamanlarda özellikle emdinlide yaandn, ikencenin ve kötü muamelenin bir insanlk suçu olduunu, bu suçu ileyenlerin derhal aça alnmas gerektiini ve soruturma dosyann takipçisi olacaklarn belirtmilerdir.

Ana Sayfaya Git