Barolar; görev almaya hazırız

Bölgedeki 15 baro, ortak yayınladıkları açıklamada, bölge baroları olarak Kürt sorununun çözümü için her türlü sorumluğu ve inisiyatifi almaya hazır olduklarını bildirdi.

Haberler 25.04.2017 - 07:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerindeki barolarn temsilcileri, 22 Nisan günü Siirte bir araya gelerek, gündeme ilikin gerçekletirdikleri toplantnn sonuç bildirgesini bugün açklad.

SORUMLULUK ALMAYA HAZIRIZ

Dou ve Güneydou Bölge Barolar olarak ülke gündeminde bulunan siyasal ve toplumsal hukuki sorunlar görümek ve çözüm önerileri sunmak amacyla uzun yllardan bu yana periyodik olarak toplantlar gerçekletirdirildii belirtilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

KÜRT SORUNUN çÖZÜMÜ çN

Bölge Barolar olarak Kürt sorununun siyasal zeminde ve demokratik yollarla nihai ve kalc bir çözüme kavuturulabileceini uzun yllardr dile getirmekteyiz. Bilindii üzere tam da bu arzu ve talebimizi karlayan kamuoyunda çözüm süreci olarak adlandrlan sürece toplum tarafndan büyük bir destek ve teveccüh gösterilmitir. Bu süreç bata bölgemiz olmak üzere tüm Türkiye toplumunda büyük bir umut ve beklenti yaratmtr. Ancak üzülerek belirtmek isteriz ki bu süreç sürdürülememi ve tekrar çatmal ortama geri dönülerek Kürt sorunu iddet sarmalna itilmi, toplumun umut ve beklentileri askya alnmtr. Bölgede yaanan çatmalar sivil yerleim alanlarna tanm, birçok insanmz yaamn yitirmi, kadim kentlerimiz yaanamaz hale gelmi, yüzbinlerce insan yaam alanlarn terk etmek zorunda kalmtr. Bölgede son iki ylda yaanan çatmal sürecin yaratt tahribat ve aclar nedeniyle bölge halknn bir krlma ve uzaklama yaad hepimizin malumudur. Ancak beklenenin aksine bölgede referanduma çok yüksek oranda katlm gerçeklemitir. Referanduma katlmn bölgesel ölçekte deerlendirilmesinde; halkn, Kürt sorununun ancak demokratik yol ve yöntemlerle çözülebileceine dair inancn göstermitir.

SYASET KURUMLARI LEMEL

Siyaset kurumlarnn, halkn demokrasiye olan inancn gösteren bu olguyu heba etmeyerek sorumluluk bilinci ile deerlendirmesi gerekmektedir. Siyasi sürecin bölgedeki bütün olumsuzluklarna ramen demokratik zemine inanan bölge halknn Kürt sorunun çözümüne dair istemi siyaset kurumlar tarafndan göz ard edilmeden iddet ve güvenlik yaklamlardan uzaklalarak çözülmesi gerekir. Bölge barolar olarak Kürt sorununun çözümü için her türlü sorumluu ve inisiyatifi almaya hazr olduumuzu bildiririz.

Ana Sayfaya Git