Barzani PKK’ya izin verilmemeli

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) eski Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani, terör örgütü PKK'nın IKBY'deki faaliyetlerini eleştirerek, "Yasal olmayan bir şekilde bir tarafın (PKK) kendini dayatmasına izin verilmemeli." dedi.

Haberler 03.11.2020 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Barzani, yapt yazl açklamada, PKKnn IKBYdeki varlna yönelik eletirilerde bulundu. PKKnn terör örgütü DEAn saldrlar srasnda snr bölgelerini igal ettiini kaydeden Barzani, Halkn evlerini yeniden ina etmelerini engellediler. Bölgelerine gitmeleri durumunda da halktan vergi ve para aldlar. diye konutu.

Barzani, terör örgütüne IKBYdeki yasal yönetime sayg duymas ve igal ettii bölgeleri terk etmesi çarsnda bulunarak, yüzlerce köyün örgüt nedeniyle yeniden imar edilemediini ve çatma alan haline geldiini söyledi.

KDP lideri, Yasal olmayan bir ekilde bir tarafn kendini dayatmasna izin verilmemeli. eklinde konutu.

Barzani, terör örgütüne hitaben, Eylemlerinize ilk baladnz dönemde biz size her türlü destei sunduk. dedi.

PKKNIN IKBYDE SON DÖNEMDE ARTAN TERÖR FAALYETLER

KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed, 27 Ekimde yapt yazl açklamada, PKKnn IKBYde memurlar öldürdüünü ve bölgedeki faaliyetleriyle halk için tehdit oluturduunu belirtmiti.

IKBY Güvenlik Ajans, 26 Ekimde yapt açklamada, Erbildeki bir yabanc diplomatik misyona saldrmay ve üyelerine suikast düzenlemeyi planlayan terör örgütü PKK ile balants olan en az 12 üphelinin tutuklandn bildirmiti.

Erbil Asayi Genel Müdürlüü de 10 Ekimde yapt açklamada, Irakn Duhok kentinde, Türkiye snrnda bulunan Serzer Snr Kaps Asayi Müdürü Gazi Salih lhann, 8 Ekimde PKK tarafndan öldürüld,üünü duyurmutu.

Ana Sayfaya Git