Barzani'den PKK’ya tepki

IKBY Başbakanı Barzani, PKK'nın bölgedeki varlığının baş ağrısına sebep olduğunu söyledi

Haberler 21.09.2021 - 01:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Babakan Mesrur Barzani, PKKnn ba arsna neden olduunu belirtti.

Barzani, Duhokun Zaho ilçesinin bamsz idare ilan edilmesi töreninde konuma yapt.

Zahonun turizm konusunda güzel bir bölge olduunu belirten Barzani, ancak geçen sürede PKKnn varlnn ba arsna sebep olduunu ve vatandalarn köylerine geri dönemediklerini kaydetti.

IKBYnin egemenliinin tüm taraflar tarafndan korunmas ve bu ba arsna son verilmesi talebinde bulunan Barzani, halkn tekrar huzur içinde yaamas ve kendi evlerine dönmeleri için hükümet olarak ellerinden ne geliyorsa yapacaklarn dile getirdi.

PKK NEDENYLE 800 KÖY YENDEN NA EDLEMED

IKBY Babakan Barzani, 27 ubatta Fransada yayn yapan France 24 kanalna yapt açklamada, PKK nedeniyle 800 köyün yeniden ina edilemediini belirterek, bölgede PKKnn varlna müsamaha göstermeyeceklerini vurgulamt.

PKK maalesef IKBY yetkililerinin iyi niyetinden yararland. diyen Barzani, terör örgütünün bölgede dalar, hatta yerleim alanlarn igal ettiini ve bu nedenle 800 köyün yeniden ina edilemediini dile getirmiti.

Barzani, Bazen çiftçilerin topraklarna eriimi engelleniyor. çou zaman köylerden snr d bile ediliyorlar. Bu yüzden bu durumun trmanmamasn umuyoruz. Umuyoruz ki, PKK bu bölgedeki askeri varlnn kimseye hizmet etmeyeceini anlayacaktr. Buna kesinlikle müsamaha göstermeyeceiz. diye konumutu.

PKK, SNCAR ANLAMASI SONRASI IKBYYE YÖNELK TERÖR EYLEMLERN ARTIRDI

PKK, Irak hükümeti ile IKBY arasnda 9 Ekim 2020de imzalanan ve Sincardaki PKK varln sonlandrmas öngörülen anlama sonras IKBYdeki terör eylemlerini artrd.

Sincar Anlamasndan rahatsz olan PKKnn, igal ettii bölgelerde oluturduu istikrarszl terör eylemleriyle Irakn kuzeyine yaymaya ve dikkatleri Sincardan uzaklatrmaya çalt gözlemleniyor.

IKBYde yüzlerce köyü igali altnda tuttuu, barçl protestolar iddete tevik ettii ve diplomatik misyonlar hedef ald belirtilen PKKnn, Sincar Anlamas sonras Pemerge, polis, memur ve sivillere yönelik artan saldrlar dikkati çekiyor.

Ana Sayfaya Git