Başak Demirtaş'a çirkin paylaşıma gözaltı

HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ilgili sosyal medya sitesinde çirkin paylaşımlar yapan V.M., Sakarya’da gözaltına alındı.

Haberler 15.06.2020 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin tutuklu eski E Genel Bakan Selahattin Demirtan ei Baak Demirta, sosyal medya sitesi Twitterda V.M. tarafndan hedef alnd. V.M.nin paylam sonras sosyal medyada Baak Demirtaa çok sayda destek mesaj geldi. Adalet Bakan Abdulhamit Gül, AK Parti Grup Bakan Naci Bostanc ve CHP stanbul l Bakan Canan Kaftancolu da paylam yapan kiiye tepki gösterdi. Paylamn ardndan harekete geçen Sakarya Cumhuriyet Basavcl tarafndan, Söz konusu paylamlarda bulunan ve kimlii tespit edilen ahs hakknda gözalt karar verilmi olup, soruturma aamalar hassasiyetle takip edilmektedir açklamas yapld.

Balatlan soruturmada M.V., gözaltna alnd. Soruturmann devam ettii belirtildi.

BAKAN GÜLDEN AçIKLAMA

Adalet Bakan Abdulhamit Gül, sosyal paylam sitesi Twitter hesabndan, tutuklu eski HDP E Genel Bakan Selahattin Demirtan ei Baak Demirtaa yönelik bir kullanc tarafndan yaplan paylama tepki gösterdi. Bakan Gül, Baak Demirtaa yönelik çirkin paylam knyor, bu ahlaksz ve tahkir edici eylemi en ar ekilde lanetliyorum. Bir insann onuru, iffet ve haysiyeti her eyin üzerindedir. Hukuk, bu terbiyesiz ve provokatif sözlere kar gereini yapacaktr ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git