Başika'da hareketlilik!

İstanbul'da Erdoğan-Barzani zirvesi gerçekleşirken, Kuzey Irak'ta TSK Birliğinin konuşlu bulunduğu Başika bölgesinde askeri hareketlilik başladı. Bölgede yoğun askeri takviye yapıldı.

Haberler 27.02.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Bakan Mesut Barzani ile stanbuldaki Mabeyn kökünde görüürken, sürekli Irak yönetimi tarafndan tartma konusu edilen Kuzey Iraktaki Baika bölgesinde konulanan TSKya bal askeri birlikte, dün askeri hareketlilik yaand.

BARZAN STANBULDA

Fransadaki temaslarn tamamlayan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Bakan Mesut Barzani, çeitli temaslarda bulunmak üzere dün Türkiyeye geldi. stanbula inen Barzani ve beraberindeki heyeti, Atatürk Havalimannda Dileri Bakanl yetkilileri karlad.

Yaklak bir saat Devlet Konukevinde kalan Mesut Barzani, daha sonra Cumhurbakan Erdoan ile görümek için Mabeyn Köküne gitmek üzere havalimanndan ayrld.

MABEYN KÖKÜNDE

Bu arada Devlet Konukevinin önündeki bayrak dileklerinde Türk ve Irak bayraklarnn yansra Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrann da asld görüldü.

Görüme saat 17:00de balad. Bir saat süren görümede arlkl olarak Musul ve Telaferin durumu, PKKnn Iraktaki varl ve Suriyedeki son gelimeler ele alnd. Görümenin içeriiyle ilgili herhangi bir açklama yaplmazken, Barzani bugün de Babakan Binali Yldrm ile Ankarada görüecek.

6 AYDA KNC KEZ GELD

Son bir yldr Türkiye ile youn bir temasta bulunan Barzani, geçtiimiz hafta Almanyadaki temaslar srasnda Babakan Binali Yldrm ile bir araya gelmiti. Ocak aynda da Yldrmn Federal Kürdistan Bölgesine gerçekletirdii ziyarette yine Barzani Yldrm ile görümütü.

BAKADA HAREKETLLK

Buarada, stanbulda bu görüme yaplrken, Musul yaknlarnda Türk Birliinin konulu bulunduu Baika bölgesinde askeri hareketlilik balad. Erbil ve Musul arasndaki karayolunda Türk askerlerini tayan ve zrhl araçlarnda bulunduu askeri konvoy görüntülenirken, askerlerin Baika bölgesindeki birliin deiim yapmasndan kaynakland bilgisine ulald.

Baikada konulu Türk askerinin varl, önce merkezi Badat yönetimi ve Türkiye arasnda sorun haline gelmiti. Babakan Binali Yldrmn Badatta yapt ziyaretten sonra Musulun DEAtan kurtarlmasndan sonra buradaki birliin durumunun yeniden gözden geçirilmesine karar verilmiti.

Ana Sayfaya Git