Başkan Güzeloğlu hal esnaflarıyla!

Vali Güzeloğlu, Diyarbakır'ın mevcut Sebze ve Meyve Hali'nin yetersiz olduğunu belirterek, Esnafla yapılacak istişareler sonucu yeni bir yol haritası çiçeceklerini söyledi.

Haberler 08.11.2019 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, Sebze ve Meyve Halini ziyaret ederek esnafla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.

Balar lçesinde bulunan Sebze ve Meyve Hali dare binasnda gerçekleen toplantya Güzelolu, Diyarbakr Esnaf ve Sanatlarlar Odalar Birlii (DESOB) Bakan Alican Ebedinolu, Sebze ve Meyve Komisyoncular Odas Bakan Mehdi Ta, Büyükehir Belediyesi daire bakanlar, Karacada Kalknma Ajandas Genel Sekreteri Hasan Maral ve hal esnaf katld. Ebedinolu ile Ta, Güzelolunun esnafa verdii destekleri için teekkür ederken, Belediyede oluturulan Esnaf Daire Bakanlnn, esnafn sorunlarna birinci elden çözüm sunacan umut ettiklerini söyledi.

DYARBAKIRIN TCARET

Sözlerine Allah hepinize hayrl, helal bol kazançlar nasip etsin inallah. Sevdiklerinizle, dostlarnzla bize güzel günler görmeyi de hepimize nasip eylesin diyerek balayan Bakanvekili Güzelolu öyle dedi; Bizim 3 yla yaklak bir süredir Diyarbakrda vali olarak, yaklak 3 aydr da belediye bakan vekili olarak, tek bir gayretimiz var; Milletimize hizmet etmek, Diyarbakra yakr bir hizmeti Diyarbakrlya sunmaktr. Diyarbakr insanna yaatlan geçmiteki aclar, bu kentte, bu kentin esnafna dayatlan skntlar, bir insann, namusu rzk olan kepengini kapattran ihanet yapanlar artk geride brakmak istiyoruz. hanet odaklar artk geride kalmtr.

Diyarbakr Türkiyeyi tayan bir merkez konumunda olacak bir kenttir. Bugün Diyarbakrn her köesi huzur ve güven içerisindedir hamdolsun daha da iyi olacak daha da güzel olacak, Diyarbakr özüne dönmeye balad, hiçbir haine, bu memleketin geleceini karartacak, çoluunu çocuunu, isiz, asz brakp, daa götürüp, terör örgütüne katacak ve sonradan hayatna mal olacak bu ihanete Diyarbakr artk buna prim vermeyecektir. Diyarbakrda huzur ve sükun olacaktr, biz bu iddiann, bu hedefin peindeyiz dedi.

ÖRNEK BR HAL KOMPLEKS

Türkiyede örnek olan bir hal kompleksin Diyarbakrda hayata geçirilecei müjdesini veren Vali ve Belediye Bakanvekili Güzelolu,

Artk bu hal, bu kente de, size de, bize de yetmiyor. Doru bir i yapmamz lazm. Ne yapacamz birlikte konumamz lazm, Reçeteyi hastay görmeden yazan doktor hiç olmadm olmam da. Dikecei elbiseyi prova etmeden diken bir terzi olmadm olmam da. in dorusu elbiseyi giyecek, yükünü tayacak ii yapacak olanla konumaktr. Olan da burada daire bakanlmzn hepsi var arsasndan altyapsna imar düzenlemesinden yap düzenlemesi ne kadar hem valiniz, hem belediye bakanmz olarak, yeni hal projesinde ne olacaksa sizin yannzdayz, hizmetinizdeyiz bunlardan hiç üpheniz olmasn. En ksa zamanda yakan ve yaraan sadece Diyarbakra deil bölgeyi kucaklayan tüm Türkiyede örnek olan bir hal projesinin kompleksini hayata geçireceiz. Buna gücümüz de var niyetimiz de var. Hiç üpheniz olmasn. m biraz hzl yol alalm, acele deil. Acele ie, bizim o eytan ile iimiz yok, Allah onun cezasn veriyor. Bize Rahman olanlar lazm bizim onlarla iimiz var. Rahman olanlarla, hzl davranacaz, süreyi ksaltmak, doru olan çabuk yapmaktr. Buna ben hazrm. Belediye Meclis karar var Alican bakan, büyükehirde bir karar almak için yazy yazdrmak 3 ay sürdü karar çkartmak 3 ay, karar yazdrmak 3 ay. 9 ay sürmü. Biz de bu i ne kadar sürdü biliyor musunuz? 9 gün. Niyeti olmas önemlidir. nandm her eyde sonuna kadar bu hzla giderim. imdi bakana yetki verdiniz, onlar sizi temsil ediyor, Sizlerden de önerilerinizi alalm bir yol haritas çkartalm takvime balayalm. diye konutu.

Ana Sayfaya Git