Başkan tutuklandı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 7 kişinin şehit olduğu, 10 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili HDP'li Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş'ın da arasında yer aldığı 5 kişi tutuklandı

Haberler 17.09.2019 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kulp ilçesindeki terör saldryla ilgili gözaltna alnan, HDPli Kulp Belediye Bakan Mehmet Fatih Tan da arasnda bulunduu 5 kii tutukland.

Aaçkorur köyü mevkisinde 12 Eylülde odun toplamaya giden vatandalarn bulunduu araca PKKl teröristlerce el yapm patlaycyla düzenlenen ve 7 kiinin ehit olduu, 10 kiinin yaraland saldryla ilikin soruturma kapsamnda lçe Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekiplerince bir adrese düzenlenen operasyonda hakknda yakalama karar verilen Fatma Ay gözaltna alnd.

Fatma Ay ile daha önce gözaltna alnan HDPli Kulp Belediye Bakan Ta, HDP lçe Bakan Abidin Karaman, Kulp Belediyesi Fen leri Müdürü ener Akta ve Mehmet Emin Ay emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi.

Savclktaki ifadelerinin ardndan tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliine çkarlan 5 zanl da tutukland.

- Belediyede arama yaplmt

Kulp Belediyesine ait bir aracn saldrnn gerçekletii yerde patlamadan ksa süre önce görüldüü iddias ve tank ifadeleri üzerine olayn ardndan polis ekiplerince Kulp Belediyesi ile HDP Kulp lçe Bakanlnda yaplan aramada, kamera kaytlaryla baz dokümanlara el konulmutu.

Ana Sayfaya Git