Batman cezaevinde gerginlik!

Batman M Tipi Kapalı Cezaevi'nde yeni infaz düzenlemesinin kendilerini kapsamadığını belirten adli suçlardan yargılanan mahkumların önceki akşam koğuşlarında yangın çıkarması cezaevinde gerilime neden oldu. Yangın müdahale sonucu söndürülürken gerginlik sabah saatlerinde sona erdi.

Haberler 06.04.2020 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman M Tipi Kapal Cezaevinde hükümetin infaz düzenlemesine ilikin önceki akam düzenlemenin kendilerini kapsamadn öne süren baz mahkumlar yangn çkard. Yangnlar söndürülürken Batman Cumhuriyet Basavcl, gerginliin kontrol altna alndn, olayda herhangi bir can kayb ve yaralanmann bulunmadn bildirdi.

Yeni yarg paketindeki infaz düzenlemesinin kendilerini kapsamadn belirten ve adli suçlardan yarglanan mahkumlar koularnda ate yakarak yangn çkard. Yangn üzerine cezaevine çok sayda ambulans, itfaiye ekibi ve asker sevk edildi.

BASAVCILIKTAN AçIKLAMA: CAN KAYBI VEYA YARALANMA YOK

Olaya ilikin açklama yapan Batman Cumhuriyet Basavcl, isyann kontrol altna alndn, olayda herhangi bir can kayb ve yaralanmann bulunmadn bildirdi.

MÜNFERT OLAY KONTROL ALTINA ALINDI

Basavclktan yaplan açklamada, Batman M Tipi Kapal Ceza nfaz Kurumunda önceki akam saatlerinde baz adli suçlularn kart münferit bir olayn meydana geldii belirtildi. Olay kontrol altna alnm olup, olayda herhangi bir can kayb ve yaralanma bulunmamaktadr ifadesine yer verilen açklamada, ceza infaz kurumunun normal ileyiine döndüü belirtildi.

Öte yandan durumu örenen baz tutuklu ve hükümlü yaknlarnn olayla ilgili bilgi almak için M Tipi Ceza nfaz Kurumu önüne geldii görüldü. HD Batman ube Bakan Devran Yldz, Yangn adli koularda çkm. Siyasi tutuklularn kald koularda yangn yok. Adli tutuklular infaz yasasndan kaynakl protesto amaçl yangn çktklarna yönelik bilgiler var açklamasn yapt.

DYARBAKIRA SEVK EDLDLER

Batman M Tipi Kapal Cezaevinde dün tutuklularn çkard isyan sonras cezaevi önüne gelen ailelerin bekleyileri sürüyor. Ailelerin tutuklu yaknlarna ilikin bilgi talep etmesi üzerine cezaevi idaresi kap önünde açklama yapt. Açklamada, A1-2-3-4-5-7-8-9-10-11-16-18, B3-5-7-12 koularndaki tutuklular dndakilerin Diyarbakr T4 Cezaevine sevk edildii aktarld. Diyarbakra toplamda 439 tutuklu sevk edildii, cezaevinde kalan tutuklu saysnn ise 202 olduu bildirildi.

Ana Sayfaya Git