Batman Üniversitesinde neler oluyor?

BATMAN Üniversitesi Rektörlüğü, İslami İlimler Fakültesi kampüsündeki bazı öğrencilerin kıyafetlerinden dolayı gelen yoğun şikâyetler alındığı iddiasını ileri sürerek, Dekanlığı uyararak, 'Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Kılık Kıyafet Yönetmeliği' kapsamında gerekli işlemlerin yapılmasını istediği ortaya çıktı.

Haberler 20.12.2017 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Üniversite Rektörü Prof. Dr. Aydn Durmu imzas ile slami limler Fakültesi Dekanlna gönderilen yazda; üniversitenin Bat Raman Kampüsünde günün deiik saatlerinde ve farkl meknlarda tamamyla kapal, pardösülü, peçeli ve gözlüklü halde, kimlii net olarak anlalamayan örencilere çok sayda kiinin ahit olduu ve bu durumun endie ve tedirginlie yol açt iddia edildi. Yazda; bu tür giyim tarz için çözümün tespiti ve ilgili mercilerce ve Dekanla bilgi verilmesinin talep edildii öne sürüldü. Rektör Durmu imzal yaznn sonunda ise öyle denildi:

Bahse konu örenciler, Dekanlnza bal bölümlerde örenim gören örenciler olduundan, Dekanlnzca, Yükseköretim Kurumlar Örenci Klk Kyafet Yönetmelii kapsamnda gerekli ilemlerin yaplmasn hususunda gereini rica ederim.

REKTÖRDEN AçIKLAMA

Rektörlükten slami limler Fakültesi Dekanlna gönderilen yaz halkta büyük tepki görürken, basn yayn organlarnda, 28 ubat Batmana Geri Döndü bal haber konusu edilmesi üzerine yazl açklama yapan Rektör Prof.Dr. Durmu Aydn kendisini savunurken, ok iddialarda bulundu.

Üniversite örencilerini yanl bilgilendirerek kkrtmak, batakln içine çekmek, örenci eylemleri balatmak için aslsz bilgiler ifa ederek, Üniversitenin ve dolaysyla ülkenin huzurunu bozmak, örencileri ve vatandalar devlete ve hükümete kar ayaklandrmak üzere bir tezgh kurgulanm ve FETÖ metodu ile dümeye baslmtr. Üniversitemiz Rektörünü suçlu göstererek, dolaysyla Rektörü atayan slam leminin birlii ve dirlii için durmadan çalan Sayn Cumhurbakanmzn yapt bu atamalara gölge düürmek için alg operasyonlar yaplm ve üniversitemiz tipik FETÖ tuzayla kar karya kalmtr.

ÖZEL BR ALANDA KONTROL STEND

Rektörlük; slami limler Fakültesi Dekanl tarafndan 1 Aralk 2017 tarihinde Üniversite Rektörlüü muhatap alnarak yazlan yazda; peçeli ve gözlüklü, kadn olup olmadklar belli olmayan ve kimlikleri net anlalamayan kiilerin olduu ve bu kiilerin güvenlik açsndan tedirginlik yarattnn ifade ederek, Dekanl suçlu göstermeye çalt. Rektörlük açklamasnda, öyle denildi:

Söz konusu yazya cevaben de 07.12.2017 tarihli Rektörlüümüz yazsnda; böyle kiiler varsa Dekanln sorumluluunda olduu hatrlatlarak, Yüksek Öretim Kurumlar Örenci Klk Kyafet Yönetmelii kapsamnda gerekli ilemlerin yaplmas ifade edilmitir. Ayrca peçe ile üniversiteye gelen örenciler var ise bayan güvenlik görevlileri tarafndan özel bir alanda yüzüne baklp, kontrol yaplmasnn uygun olaca Dekanla sözlü olarak iletilmitir. Rektörlüümüz konu hakknda idari soruturma balatmtr.

Ana Sayfaya Git