Batman’da 8.Yılmaz Güney Film Festivali düzenlenecek

Batman’da 8’inci Yılmaz Güney Film Festivali'nin 26 Şubat- 1 Mart tarihleri arasında düzenleneceği açıklanırken, festival için başvurular başladı.

Haberler 12.12.2019 - 01:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Belediyesi, 8inci Ylmaz Güney Film Festivalinin 26 ubat- 1 Mart tarihleri arasnda düzenleneceini duyurdu. Batman Belediyesi, Ortadou Sinema Akademisi, Bahar Kültür Merkezi ve Yeni Sinema Kolektifi, Batman Kültür ve Sanat Dernei ve Yeni Sahne tarafndan düzenlenecek festival için bavurular balarken, festivale ilikin Batman Belediyesi Ebakanlar Mehmet Demir ve Songül Korkmazn katlmyla açklama yapld.

Açklama yapan Belediye Bakan Yardmcs ehriban Aydn festivalle, sinemaya ilgi duyan gençlere ve sinema eitimi gören örencilere, filmlerini paylaabilecekleri, görü, öneri ve eletiri alabilecekleri; yeni projelerini gelitirebilecekleri bir ortam yaratmay hedeflediklerini açklad. Aydn, Sanatn metalatrld, film üretiminin ve datmnn sektörel ve endüstriyel bir zeminde ekillendii kapitalist iliki ana muhalif, ortakç üretim ve paylam esasna dayal olarak sinemaclar arasnda demokratik, toplumcu, cinsiyet eitlikçi, ekolojik bir paydalk zemininde halkla bulumasn esas alan bir iliki a örmeyi hedefliyoruz. Türkiyenin deiik kentlerinde yaplan film festivallerinde dorudan ya da dolayl sansüre uram, gösterilmemi tüm filmlerin halkla bulumasn Sinema ile ilgili söylei, panel, atölye gibi etkinlikler yoluyla sinemaclarn ve izleme sürecine dhil olanlarn belgesel sinema konusunda duyarllk ve bilgilerinin artrlmasn Yeni genç sinemaclarn yetimesine katk salamak amacyla proje aamasndaki filmler için de proje destekleme ödülleri verilerek film üretimin artmasn salamay amaçlyoruz dedi.

FLM, PANEL VE SÖYLE

Aydn, Ylmaz Güney Film Festivali kapsamnda sinema sanatnn asgari estetik ölçülerine sahip tüm ülkelerden gelecek filmleri gösterim programna almay hedeflediklerini dile getirdi. Aydn, Festival programnda, uzun metrajl film, ksa metrajl film ve belgesel filmlerinin gösteriminin yan sra, yönetmen, oyuncu, senarist, eletirmen ve sinema yazarlarnn katlaca panel ve söyleiler ile atölye çalmalar yer alacak diye belirtti.

DESTEK ÖDÜLÜ

Festivalde bu yl yarmal bölümlerin kaldrlacan belirten Aydn, bunun yerine belgesel ve ksa filmciler için proje gelitirme ve destek bölümü oluturulduunu söyledi. Aydn, Sinema filmi üreticilerine mali destek salamay amaçlayan bu özel bölümde, Belgesel Film Gelitirme ve Destek Bölümü kapsamnda 2 projeye 10 bin TL, Ksa Metraj Kurmaca Film Gelitirme ve Destek Bölümü kapsamnda da yine 2 projeye 10 bin TL destek ödülü verilecektir dedi.

Festival ile ilgili ayrntl bilgilere www.yilmazguneyfilmfestivali.com adresinden ulalabilecei açkland.

Ana Sayfaya Git