"Batman'da sosyal yardımlarda 50 bini aşkın haneye ulaştık"

"Son 17 yılda Batman'a yaklaşık 16 milyar liralık yatırım yaptık. Sadece Bakanlığımız alanında yapılan yardım 3,5 milyar lirayı aşmış durumda. Gıda, eğitim, sağlık desteklerini içine alan sosyal yardımlarda da 50 bini aşkın haneye ulaştık"

Haberler 27.03.2019 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Son 17 ylda Batmana yaklak 16 milyar liralk yatrm yaptk. Sadece Bakanlmz alannda yaplan yardm 3,5 milyar liray am durumda. Gda, eitim, salk desteklerini içine alan sosyal yardmlarda da 50 bini akn haneye ulatk. dedi.

çeitli temaslarda bulunmak üzere Batmana gelen Bakan Selçuk, Valilii ziyaret ederek, Vali Hulusi ahin ile görütü.

Valilik toplant salonunda düzenlenen Koordinasyon Toplantsnn ardndan konuan Selçuk, Batmanda bulunmaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Göreve geldikleri günden bu yana bütün illeri ziyaret etmeye ve deerlendirme toplantlar yapmaya devam ettiklerini kaydeden Selçuk, vatandalarla ve sivil toplum kurulularyla gönül bulumalar gerçekletirdiklerini, ziyaretlerde vatandan youn ilgisini gördüklerini söyledi.

Selçuk, Batmann kalbinde özel bir yerinin bulunduunu, yllar önce Siirtte okuduunu ifade ederek, o dönemde Batmann Siirtte bal olduunu anmsatt.

Bu nedenle kenti sk sk ziyaret ettiini anlatan Selçuk, Batmann petrol rezervi, tarihi birikimi ve tekstiliyle bölgenin örnek ehirlerinden biri olduunu aktard.

50 bini akn haneye ulatk

Selçuk, Batmann önemli bir potansiyele sahip olduuna iaret ederek, daha da yükseleceine inandn belirtti.

Kentte Bakanla bal 2 sosyal hizmet merkezinin bulunduunu kaydeden Selçuk, 7 aile destek merkeziyle hizmete devam ettiklerini, 3 bakm ve rehabilitasyon merkezinde de engelli vatandalara yönelik çalmalar yaptklarn dile getirdi.

Bakan Selçuk, unlar kaydetti:

Son 17 ylda Batmana yaklak 16 milyar liralk yatrm yaptk. Sadece Bakanlmz alannda yaplan yardm 3,5 milyar liray am durumda. Gda, eitim, salk desteklerini içine alan sosyal yardmlarda da 50 bini akn haneye ulatk. Bu kapsamda 2003ten bu yana Batmana 2,5 milyar lira tutarnda aktarm oldu. KUR ile de 30 bin vatandamz 2002den bu yana ie yerlemi durumda. 50 bin vatandamz iba, giriimcilik ve mesleki eitim programlar, mesleki eitim kurslarndan faydaland. Vatandalarmzn bu kurslardan daha etkin bir ekilde faydalanmalarn istiyoruz. Derdimiz ehrimizi daha ileri bir seviyeye çkarmak. Buna dair de ziyaretlerde bulunacaz.

Toplantya, Vali Hulusi ahin, Belediye Bakan Vekili Ertu evket Aksoy, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir de katld.

Ana Sayfaya Git