Batman'daki 2 seçmenli sandığın seçmen sayısı arttı

BATMAN'da, seçmenlerin tamamına yakını Almanya'da olduğu geçmiş seçim ve referandumda sadece 2 kişinin oy kullandığı merkeze bağlı Yolveren köyünde bu kez, seçmen sayısı arttı. Almanya'dan gelen vatandaşlarla birlikte köydeki seçmen sayısı 21'e çıktı. Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde ise 8 çocuk, 13 torun sahibi 90 yaşındaki parkinson hastası Sabriye Şengezer'de bugün oyunu kullanan seçmenler arasında yerini aldı.

Haberler 25.06.2018 - 12:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman merkeze bal Yolveren köyü muhtar 80 yandaki Mehmet Alcu, daha önceki seçimler ve referandumda sadece ei ile oy kullanrken, bu kez Almanyadan gelen köylüleri ve akrabalaryla birlikte sandk bana gitti. Ezidilerin yaad Yolveren köyü Muhtar Mehmet Alcu, çou seçmenin Avrupada olmas nedeniyle önceki seçimlerde sadece eiyle birlikte köyde evinin zemin katnda kurulan 2252 nolu sandkta oyumuzu kullanyordu. Bu yl 2 kiiden daha fazla seçmenle oy kullanmann sevincini yaadn anlatan 40 yllk Muhtar Alcu, Ülkemize, memleketimize hayrl ve uurlu olsun dedi.

79 Yandaki ei Hane Alcunun rahatszl nedeniyle referandumun ardndan köyde yeniden sandk kurulmasyla rahatladklarn belirten Muhtar Alcu, Köyde toplam 21 seçmenimiz var. çou seçmen Avrupada ama bu yl bir bölümünün gelmesiyle sandkta oy kullanacak seçmen saymz da artt diye konutu.

21 SEçMENL KÖY

Jandarma ekiplerinin eliinde sabah saatlerinde sandk görevlileriyle birlikte Batmana 15 kilometre uzaklktaki Yolveren köyünde 2252 nolu sand tahl ambar önünde kurduklarn belirten Sandk Bakan Osman Güne, 21 seçmenli köyde seçmenlerin bir bölümü Avrupada olduu biliniyor. Ancak bu yl oy kullanmak için Almanyadan gelen seçmenler de var. Bu seçimde seçmen says artacak. Önce sandk görevlileri oy kulland. Ardndan muhtar sandk bana geldi. Saat 17.00ye kadar sand bekleteceiz. Sakin bir ortamda oy ilemleri gerçekleti. Seçmen says az olduu için en rahat sandkta görev yapyoruz diye konutu.

YAZ TATLNE GELDLER

Almanyada yaarken yaz tatili için ailesiyle birlikte memleketine geldiini anlatan Cengiz Kiy, Yllardr Almanyada yayorum. Her eyden önce seçimin ülkemize hayrl olmasn diliyorum. Almanyada yayoruz ama bir ayamz da hep burada oldu. Amcam Mehmet Alc, 40 yldr köy muhtarln yapyor. lerleyen yana ramen bu görevi çok iyi sürdürüyor. Bu yl Almanyadaki ailelerimizle birlikte geldik. Oyumuzu burada kullanyoruz. Köyün yol ve altyap sorunlarnn çözülmesini istiyoruz. Ksmet olursa köyde 2 katl bir ev yapmay düünüyorum ifadelerini kulland.

90 YAINDAK PARKNSON HASTASI BASTONLA OY KULLANMAYA GELD

Bu arada, Elazn Karakoçan ilçesinde yaayan 8 çocuk annesi, 13 torun sahibi 90 yandaki parkinson hastas Sabriye engezer, oy kullanmaya çocuklarnn yardm ve bastonuyla geldi. Karakoçan ilçesindeki Fatih Ortaokuluna sabah erken saatlerde çocuklarnn yardmyla gelen Sabriye engezer, kapal kabinde kulland oyunun içerisinde bulunduu zarf daha sonra da efaf sanda att. Bastondan ald destekle yürüyen engezer, 1017 nolu sandkta oyunu kullandktan sonra yine çocuklarnn yardmyla evine gitti.

Ana Sayfaya Git