Bayramı kana bulayacaktı

İçişleri Bakanlığı, metropollerde bombalı eylem hazırlığındaki 2 PKK/PYD/YPG'li teröristin jandarma operasyonuyla yakalandığını, yardım eden 7 şüphelinin de gözaltında alındığını açıkladı.

Haberler 22.04.2022 - 01:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

çileri Bakanl, metropollerde bombal eylem hazrlndaki 2 PKK/PYD/YPGli teröristin jandarma operasyonuyla yakalandn, yardm eden 7 üphelinin de gözaltnda alndn açklad.

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre, Suriyede bulunan sözde üst düzey PKK/PYD/YPG terör örgütü mensuplarnn talimatyla sansasyonel bombal eylemler yaplmas amacyla bir grup teröristin, özel eitim verilerek yasa d yollarla yurda sokulaca tespit edildi. Bunun üzerine Jandarma stihbarat Komutanl çalma balatt. Teröristlerin bulunmasna yönelik oluturulan özel ekibin titiz çalmas sonucu eylem hazrlndaki 2 PKK/PYD/YPGli terörist tespit edilerek, takibe alnd. Jandarma tarafndan Suriye ve anlurfada e zamanl yaplan operasyonda biri Resulaynda dieri ise Ceylanpnarda bulunan teröristler, çok miktarda patlayc ile birlikte yakaland. Operasyonda uzaktan komuta edilerek patlatlan 3 kilo C-4 patlayc madde, bomba yapmnda kullanlan çok miktarda malzeme, ateleyici ve balatc düzenekler ile elektronik materyaller ele geçirildi.

7 GÖZALTI

Sürdürülen istihbarat çalmalar sonucu örgüt mensuplarna patlayclarn tanmas konusunda yardm eden 7 üpheli de gözaltnda alnd. Teröristlere eylem talimatnn Suriye/Hasekede bulunan üst düzey örgüt mensubu tarafndan verildii örenildi. Yakalanan teröristlere, yurt içinde bombal eylemler yapmak üzere Suriyede özel olarak keskin nianc eitimi, mayn döeme eitimi, istihbarat toplama eitimi ve sabotaj eitimi verildi sözde örgüt üst yönetimince metropoller bata olmak üzere eylem yapmak için talimat verildii belirlendi. Jandarma tarafndan yakalanan 2 terörist ve ibirlikçilerinin, Suriyede harekat bölgelerinde bulunan güvenlik güçlerine ve sivil halka yönelik gerçekletirilen birçok bombal saldrnn failleri olduu tespit edildi.

Ana Sayfaya Git