Bayramı kardeşimle geçirmek istiyorum

Diyarbakır’da PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 140 ailenin HDP il binası önündeki oturma eylemi sürüyor.

Haberler 30.07.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2014 ylnda 14 yandayken kaçrlan kz kardei Aysel için Hakkariden gelip eyleme katlan Sava Turan (28), 12 bayram ayr geçirdii kardeine kavumak istiyor. Turan, 13üncü bayram kardeiyle geçirmek istediini belirterek, Sensiz geçmiyor bayramlar. Hepimiz seni çok özledik. Annen her akam senin için alyor. Senin hasretin yüreimizdedir. çinde boulacaz neredeyse. Ne olur geri dön dedi.

Diyarbakrda yaayan Mehmet Akar, geçen yl 21 Austosta ortadan kayboldu. Akarn annesi Hacire Akar, bir gün sonra HDP Diyarbakr il binas önüne geldi. Olunun HDPliler tarafndan daa kaçrldn söyleyen anne Akar, il binas önünde oturma eylemi balatt. Eylemin 3üncü gününde ortaya çkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsi ile cezalandrld.

Oluna kavuup, eylemine son veren Hacire Akar, çocuklar kayp annelere çarda bulundu. Akarn çocuuna kavumas, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan aileler için umut oldu. Akarn çarsyla harekete geçen aileler, 3 Eylülden itibaren HDP binas önünde oturma eylemine balad.

15 ALE, EVLADINA KAVUTU

Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye, Halime Kadrann torunu Halil brahim, Necla-Metin Açan çiftinin olu Harun, Nizamettin-Aslhan Erefolu çiftinin olu Hüseyin, Gevriye Ayhann kz Pelda, Melik Aslann olu Volkan, Muhteber Birlikin olu Veysi, Cahide Alkann olu Mehmet Emin, ahize Altnkaynakn kz Halise Alptekin, Naime Dalmn kz Tekoin Açar, Sait Açarn olu Haim, Cemal Ertan olu Ramazan ve son olarak da Sever Fidann olu Tayfur Fidan PKKnn elinden kaçp, güvenlik güçlerine teslim oldu. Böylelikle oturma eylemine katlp, evlatlarna kavuan aile says 15e çkt. Hacire Akar dndaki aileler, dier ailelere destek olmak için oturma eylemine devam ediyor. Aileler, eylemleri srasnda, aileler koronavirüs tedbirlerine de dikkat ediyor.

12 BAYRAMDIR KARDEMN YÜZÜNÜ GÖRMEDM

6 yl önce PKKl teröristler tarafndan kaçrlan kardei Aysel için Hakkariden gelen Sava Turan, 13üncü bayramda kardeini görmek istediini söyledi. Kardeine kavuaca günü iple çektiklerini belirten Turan, unlar kaydetti:

Ben kardeimi almadan da buradan gidemem. Yaklak 12 bayramdr kardeimin yüzünü görmemiim. çok özledim kardeimi. Mutlaka gelmesini istiyorum. Ya da bizi görüyorsan lütfen geri dön kardeim. Senin yerin bizim yanmzdr. Kim seni kandrmsa, Allah onun hesabn versin nallah. Bayramlar sensiz geçmiyor. Hepimiz seni çok özledik. Annen her akam senin için alyor. Senin hasretin yüreimizdedir. çinde boulacaz neredeyse. Ne olur geri dön.

OLUMU STYORUM BEN

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyiini sürdüren annelerden Nazl Sancar, 13 yanda daa kaçrlan kz eymadan 9 yldr hiç haber alamadn söyledi.

Kurban Bayramn kzndan ayr geçirmek istemediini ifade eden Sancar, Artk bizim dayanacak gücümüz kalmad. çimiz kan alyor. Evlatlarmz istiyoruz. Evlatlarmz HDP için büyütmedik, dourmadk. HDPden evlatlarmz istiyoruz. diyen Sancar, kzna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Sancar, Oralar senin yerin deil kzm. Gel devlete, güvenlik güçlerine teslim ol. Kzm gel, bu bayramda bizi sevindir. Artk dayanamyoruz. 9 yl, 18 bayramdr ayryz. Kokunu özlemiim. Seni çok seviyoruz. dedi.

Baba Abdullah Demir de evlat özleminin büyük bir ac olduunu dile getirerek, Allah kimseye yaatmasn. diye konutu.

Yaklaan Kurban Bayramnda evlatlarna kavumalar için herkesten dua beklediklerini anlatan Demir, unlar kaydetti:

Zalimlerin eline dümüüz. Allah hakkmz onlara brakmasn. Kardei kardee vurduruyorlar, insanlk bu mudur? Bir insanda vicdan, merhamet varsa bunu yapabilir mi? Bu çocuklarn ne ii var dada, bu çocuklarn elinde silahn ne ii var? Her yl olum için kurban alyorum, bekliyorum. çocuum gelecek kurban keseceiz. 12, 14 yandaki çocuu daa götürmek, adalet mi, insanlk m?

Demir, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çars yapt.

Ana Sayfaya Git