Baz istasyonu isyan ettirdi!

Bağlar'da vatandaşlar, evlerinin hemen yanında kurulan baz istasyonunun kendileri ve çocuklarının sağlığına zarar verdiğini ifade ederek, kaldırılmasını istedi. Mahalleli, yetkilileri göreve çağırdı.

Haberler 25.04.2019 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesine bal Baclar Mahallesinde bir plazann çatsna kurulan baz istasyonu, mahalle sakinlerini tepkisine neden oldu. Baz istasyonuna izin veren plaza sahibine tepki gösteren mahalle sakinleri, baz istasyonunun yerleim yerlerinden uzaa kurulmas gerektiini ve söz konusu baz istasyonunun kaldrlmas için gereken her türlü mücadeleyi vereceklerini söyledi. Baz istasyonun sal tehdit ettiini kaydeden çevre site sakinleri, kaldrlmas için yetkililerden yardm bekliyor.

Baz istasyonun yeri buras deil

Baz istasyonun en yakn olduu site yöneticisi Harun Tuncer, baz istasyonun yeri buras olmadn ve bir an önce kaldrlmasn istediklerini söyledi. Tuncer, Bugün buraya toplanmamzn bir nedeni var, biz yandaki Bulutbey Yeilköy Evleri Sitesinde oturmaktayz, arkamzdaki plaza ile sitelerimiz ortak duvara sahip ve bu plazann çatsna baz istasyonu kuruldu. Elektromanyetik ma yapan bir baz istasyonu buras, bizim sitemize olan mesafesi çok yakn. Biz baz istasyonu kurulmasn demiyoruz, elbetteki kurulur ama yaam alanmza çok yakn 20 metre mesafede olan insanlar var. Sitemizde 70 daire ve onlarca çocuklar var, bunlarn zararlar kantlanm bir ey, elektromanyetik dalgalar uzun süre maruz kalnca insan hücresini bozuyor. Kiinin bak sistemi zayfladnda kanser hücresi olarak ortaya çkyor. Buras bizim yaam alanmz, biz burada 24 saat çocuklarmzla yayoruz. Biz 24 saat radyasyona maruz kaldmzda, elbetteki hücre yapsn bozacak. Bu bölgede yaam alan var, baz istasyonun yeri buras deil, kaldrlmasn istiyoruz. Yetkililere sesleniyorum, gelip baksnlar görsünler ve incelesinler. Baz istasyonu takarken biz istemiyoruz dedik, onlar da yasalar çerçevesinde yapyoruz dediler. Belediye, valilik ve mahkemeye ikayetlerimiz olacak. Ben site yöneticisi olarak yakn zamanda bir toplant yaptmzda bütün site adna bunu konuuyorum, herkesin ortak isteiyle buradaym, burada bir maduriyet var giderilmesini istiyoruz dedi.

ehir dnda kurulmasn istiyoruz

Bir dier sitenin yöneticisi Salih Aksoy ise baz istasyonlarnn ehir dnda kurulmasn istediklerini dile getirdi. Aksoy, Baz istasyonlarnn ehir dnda kurulmasn istiyoruz, baz istasyonlar insanlara, tabiata ve kulara zarar verdiinin bilincindeyiz. Baz istasyonun bölgeden kaldrlmas için gerekenin yaplmas, halk olarak da tepkiliyiz bunun burada olmasn istemiyoruz. Hepimizin talebi budur diye konutu.

Ana Sayfaya Git