Bedelli askerlik düzenlemesi

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş: "Kışladan adımını içeri atmayan ve yaşı tutan yurttaşlar da bedelli askerlik uygulamasından faydanalanabilecek"

Haberler 21.07.2018 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Grup Bakanvekili Mehmet Mu, Kladan admn içeri atmayan ve ya tutan yurttalar da bedelli askerlik uygulamasndan faydanalanabilecek. dedi.

Mu, Mecliste gazetecilerin bedelli askerlik düzenlemesine ilikin sorularn yantlad.

Mehmet Mu, düzenlemeye ilikin Milli Savunma Bakanlnn planlama yapacan, bunun da tek bir parametreye göre deil Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) mevcut kapasitesi ve ihtiyacna göre belirleneceini söyledi.

Teklifin 28 günlük temel eitimi kapsadn ve u ana kadar teklifte bir deiikliin yaplmasnn söz konusu olmadn anlatan Mu, Bedelliden faydalanacak vatandalarmz 3 koulu; ya, bedel ve 28 günlük temel eitimi yerine getirerek, askerlik görevini ifa etmi saylacaklardr. Burada temel askeri eitimle alakal bir deiiklik u an için söz konusu deildir. diye konutu.

Mehmet Mu, bir gazetecinin, Burdurda bir ylma olduunu, kiilerin ikamet ettii yerlerde bedelli askerlik görevini yapp yapamayaca sorusuna ise bununla alakal planlamann Türk Silahl Kuvvetlerine ve Milli Savunma Bakanlna brakld yantn verdi.

Planlamann ne ekilde yaplacan hep birlikte göreceklerini ifade eden Mu, Yetki, Türk Silahl Kuvvetleri ve Milli Savunma Bakanlndadr. Dolaysyla bu kurumlar askerlikle alakal ilemleri ilk defa yapmyorlar. deerlendirmesinde bulundu.

Mehmet Mu, Askerlik celbi çkm ancak daha teslim olmayan, yani kladan admn içeri atmayan ve ya tutan yurttalar da bedelli askerlik uygulamasndan faydanalanabilecek. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git