Bedelli askerlik ve sağlık çalışanlarına yıpranma payı

Bedelli askerlik, sağlık çalışanlarına yıpranma payı, tabip ve diş hekimi emeklilerine ek ödeme, sağlık turizmine yönelik düzenlemeler içeren "torba teklif"in görüşmelerine pazartesi günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başlanacak

Haberler 20.07.2018 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bedelli askerlik, salk çalanlarna ypranma pay, tabip ve di hekimi emeklilerine ek ödeme gibi düzenlemeler içeren torba teklifin görümelerine 23 Temmuz pazartesi günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda balanacak.

Askerlik Kanunu ile Baz Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamede Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Teklifi, balca u düzenlemeleri içeriyor:

Bedelli askerlikten yararlanmak isteyip 31 Aralk 1993 tarihi de dahil bu tarihten önce doanlar, 15 bin lira ödemeleri ve 28 gün temel askerlik eitimi almalar artyla askerlik hizmetini yerine getirmi saylacak.

Yurt dnda yaayp, bedelli askerlikten yararlanmak isteyenler ise 2 bin avro ödeyip, Milli Savunma Bakanlnca verilecek uzaktan eitimi almalar halinde muvazzaf askerlik hizmetini yerine getirmi olacak.

Eczac ve hemireler dahil tüm salk çalanlarna ylda 60 gün ypranma pay verilecek.

Yasa d alanlarda oynanan bahisler yasal zemine çekilecek. Bu amaçla, ikramiye orannn brüt üst snr yüzde 59dan yüzde 83e çkarlacak.

Salk turizminden döviz geliri salamak, kamu ve özel sektörün salk turizmine yönelik faaliyetlerini desteklemek ve koordine etmek amacyla irket kurulacak.

En az dört yl süreli mühendislik eitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun olan kadn veya erkeklerden gerekli artlar tayanlar, muvazzaf subayla nasbedilerek pilotaj eitimine balatlacak.

2020 yl sonuna kadar harp okullarnn 2, 3 ve 4. snflarna üniversitelerin ilgili bölümlerinden örenci alnabilecek.

Tabip ve di hekimi emeklilerine, emekli aylklarna ilaveten ek ödeme yaplacak.

Uluslararas salk hizmetleri kapsamnda elde edilen gelirin yüzde 50sine kadar olan ksm bu hizmetlerde görev alan personele ek ödeme olarak datlacak.

Deniz karakol uçaklarnda görev yapan Taktik Koordine ve Seyrüsefer subaylarnn yükümlülük süresi 2 yl daha uzatlacak.

Ana Sayfaya Git