Bedelli parası için koyunlarını sattı

DİYARBAKIR'da özel sektörde çalışan yüksek lisans öğrencisi Hakan Güzelsoy (28), bedelli askerlik parasını toplamak için büyük ve küçükbaş hayvanlarını satışa çıkardı. Bankalardan kredi çekme şansının olmadığını belirten Güzelsoy, hayvanlarını satışa çıkardığını sosyal medya üzerinden duyurdu. Güzelsoy'un satışa çıkardığı hayvanlar arasında, kuzu, inek ve tavuklar bulunuyor.

Haberler 24.07.2018 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur ilçesine bal Bapnar köyünde yaayan Hakan Güzelsoy, bedelli askerlik için ödemesi gereken paray denkletirmek amacyla hayvanlarn sata çkard. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alannda 4 yllk lisans mezunu Güzelsoy, 2015 ylnda balad yüksek lisans eitiminin son dönemlerinde bedelli askerliin çkmasyla birlikte bir nebze de olsa rahatlad. Askerliini, bedelli olarak yapmak isteyen Güzelsoy, kredi çekme ansnn olmad için paray denkletirmek için farkl bir çözüm buldu. çocukluundan bu yana meslek olarak yapt çobanlkla, bakt küçük ve büyükba hayvanlarn satma karar ald. Durumu ailesine bildiren Güzelsoy, olumlu yant aldktan sonra, hayvanlarn sata çkardn sosyal medya üzerinden duyurdu.

15 BN TLY DENKLETRMEYE çALIACAIM

Hayvanlarn sata çkaran Güzelsoy, seçimden önce bedelli askerlikle ilgili konumalarn yapldn ve imdi ise konunun komisyonda tartldn hatrlatarak, Ya, ücret bir de askerlik süresiyle ilgili olarak çaltm özel kurumda u an kredi çekersem eer 15 bin liray denkletirmem çok zor olacak. Kredi çekmem halinde bunu geri ödemesi de imkansz belki. mkansz demek ar olur ama zorluk eiinde olacaktr. Dolaysyla buna çare bulmak için kimileri borç alr, kimileri ise baka çözüm arar. Ben de kredi çektiim zaman geri ödemede sknt yaayacam. Mecburen köyde hafta sonlar yaptm çobanlk mesleim var. lkokuldan bu yana yapyorum zaten. Hafta sonlar hayvanlarla urardm. Bu bedelli askerliin ücretini denkletirmek için en ksa yollardan birisi hayvanlar satmak olacan düündüm. u an 8 koyun yavrusu, inekler ve tavuklar da var. Paray denkletirene kadar yava yava teker teker satacam. 15 bin liray denkletirene kadar bunu yaparm. Sosyal medya bata olmak üzere dost ve akrabalara da bunu bildirdim. Kitle iletiim araçlar içerisinde yer alan sosyal medyada da paylatm. Haberin yaylmas ve farkl kitlelere ulamas için sosyal medya üzerinden giriimde bulundum dedi.

Güzelsoy, sosyal medya hesabndan, Bedelli askerlik 15 bin TL olarak açkland. Paray denkletirmek oldukça zor. Mecburen eldeki hayvanlar satacam. Bedelli askerlik için hayvanlar satlktr yazl notu paylat görüldü.

Ana Sayfaya Git